Cires
Factorul curativ: fructe; codite
Afectiuni pentru care se recomanda: afectiuni renale; probleme digestive
Prezentare generala
Denumirea uzuala: Cires (lat. Prunus avium).
Atinge inaltimi de pana la 20 m. frunzele sunt alungit-ovate, cu margini dublu serat-crenate. Florile sunt albe, fructele drupe globuloase.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Principii amare.
Actiune diuretica.
Recomandari:
- pasta de fructe in comprese impotriva migrenelor
Se strivesc cirese si se aplica sub forma de compresa pe frunte
- ceai din codite uscate de cires impotriva litiazei renale
- pentru consum - fructe, pentru purificarea organismului
Consumand una sau doua zile numai cirese ajutam organismul sa elimine toxinele si deseurile.
Preparare
Pasta
Se strivesc fructele si se face o pasta.
Ceai
Se fierb coditele uscate de cirese, in apa rece. Ceaiul se bea neindulcit.
Precautii, contraindicatii si alte comentarii
Nu exista.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu