Pepene rosu
Factorul curativ: fruct
Afectiuni pentru care se recomanda: probleme renale; eliminarea toxinelor; circulatie.
Prezentare generala
Denumirea uzuala: Pepene rosu (lat. Citrullus lanatus), denumiri alternative: pepene verde, lubenita, harbuz.
Scurta descriere:
Tulpini taratoare si agatatoare, cu frunze adanc-lobate, flori galbene, unisexuate. Fructele sunt mari, cu miez dulce si zemos.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
- 100 g pepene rosu contin 30 de calorii, 92 g apa, 6,5 g glucide, 0,3 g fibre alimentare, 73 mg potasiu, 11 mg magneziu, 8 mg fosfor, 10 mg calciu, 20 micrograme caroten.
Datorita continutului ridicat de apa, pepenele stimuleaza in mod natural eliminarea toxinelor din organism, este un bun diuretic, fiind recomandat celor care sufera de pietre la rinichi, guta. Se stie ca dieta noastra este saraca in potasiu si bogata in sodiu. Iar pepenele, prin continutul ridicat de potasiu, contribuie la buna functionare a sistemului nervos si cardiovascular.
Recomandari:
- pentru consum pentru detoxifiere, circulatie si curatare a rinichilor
Preparare
Se consuma ca atare.
Precautii, contraindicatii si alte comentarii
Nu exista.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu