Struguri
Factorul curativ: fructul
Afectiuni pentru care se recomanda: regenerarea parului, tonic.
Prezentare generala
Denumirea uzuala: Strugur - fructul vitei-de-vie (lat. Vitis vinifera).
Substante nutritive in 100 g struguri - pulpa de fruct:
- zaharuri fermentabile: 22,00-23,51 gr
- hidrati de carbon: 16 gr
- zaharuri direct asimilabile, 012-0,15 (glucoza si leruloza)
Vitamine:
Vitamina A; 500 U.I, Vitamina B1 - 200 U.I;
Vitamina B2 - o,o3 mg, vitamina C - 0,2 mg;
vitamina B9, factori vitaminici P (antocianozide, protectori vasculari, favorabili acuitatii vizuale) acid tartric liber - 29g, alti acizi organici 0,30-0,35, materii azotate - 0,38g, substante minerale - 0,15g, din care: sodiu 2mg, potasiu 255mg, fosfor 25mg, calciu 20 mg, fier 0,5mg, substante lignoase insolubile - 43g, substante nedozate - 1,80; apa 72-73 g.
- 100g suc de struguri au: substante azotate - 1,7g; zaharuri - 12-30 g; substante minerale - 1,3g; apa 75-83 g.
Recomandari:
- masca din boabe de struguri pentru par
Preparare
Reteta pentru regenerarea parului
- 250 ml zilnic suc obtinut proaspat timp de 15-20 zile. Se uda parul cu un tampon de tifon inmuiat in must, avind grija sa masam usor pielea si radacina. Se lasa zece minute dupa ce am terminat de aplicat tot mustul, apoi se spala cu apa calduta unde punem si bicarbonat de sodiu. In timpul celor zece minute putem sa pieptanam parul daca vrem. Tratamentul se repeta de 2 ori pe saptamina. Sucul de strugure poate fi si alb, dar este de preferabil rosu spre negru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu