vineri, 13 iulie 2012

Tărâţele de grâu


Tărâţele de grâu sunt unele dintre cele mai importante preparate care se pot da în foarte multe cazuri cu rezultate uimitoare pentru fiecare organism. Din cele mai vechi timpuri se cunoaşte faptul că date la animale în hrană le ajută să se îngraşe. Indiferent de ce animal este vorba dacă i se dau tărâţe opărite acestea vor contribui la îngrăşare.
Acest lucru este folosit de sute de ani în toate gospodăriile ţărăneşti de la noi din ţară.
Cea mai importantă parte a cerealelor se află în învelişul lor şi în germeni care se regăsesc în tărâţele de grâu. Prin diferite metode acestea se îndepărtează din alimentaţie folosind site sau cu care se cerne făina şi se îndepărtează în aşa fel că în alimentaţie nu se mai regăsesc.
S-a putut stabili că cerealele integrale şi inclusiv tărâţele din grâu sau alte cereale conţin inhibitori de proteaze şi antioxidanţi care au un rol foarte important în inactivarea substanţelor carcinogene. Aşa cum s-a observat prin cercetări foarte amănunţite şi serioase s-a putut stabili faptul că un regim alimentar bazat pe cereale integrale ajută la dispariţia cancerului.
De asemenea ajută la foarte multe alte afecţiuni şi în mare se poate spune că tărâţele de grâu pot să aducă organismului un echilibru, atunci când acesta este dereglat. Ajută la scăderea colesterolului, scăderea depunerilor de grăsimi în anumite organe, etc.
Acestea se vor lua în cantitate cât mai mare, dar numai măcinate foarte fin cu râşniţa de cafea. Este indicat să nu se pună în alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Se vor putea lua însă cu apă, lapte, ceai sau aşa cum sunt. Se pot lua înainte de mese sau după mese, indiferent în ce perioadă a zilei. Cel mai bine este însă să se ia de mai multe ori pe zi. Este foarte indicat să se ia în 5-6 prize pe parcursul unei zile. Este necesar să se consume în cantitate cât mai mare, pentru că dacă nu se consumă glandele nu vor avea cu ce să regleze organismul lipsind materia primă. Se iau în special la curele de slăbire.
Dacă se consumă suficiente tărâţe de grâu, bine măcinate organismului nu-i mai lipseşte decât calciul care se poate lua din iaurt şi câteva legume şi fructe crude. În acest fel ar slăbi omul având absolut tot ce are nevoie pentru a se reface şi încă în timp relativ scurt. Totul depinde deci de cantitatea de tărâţe care se înghit de fiecare în parte. Cu cât înghiţiţi mai multe cu atât este mai rapidă cura de slăbire şi rezultatele sunt mai vizibile.
Conţinutul tărâţelor de grâu:
Vitamine: beta-carotene, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E (alfa- tocoferol, beta- tocoferol).

Aminoacizi: alanina, arginina, acid aspartic, cistina, acid glutamic, glicina, histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirosina, valina. Dacă unul din aceşti 18 aminoacizi este lipsă în alimentaţie se produc perturbări mari la nivelul întregului organism pentru că organismul nu are cum să-l primească decât prin hrană. Ori tărâţele le conţin pe toate în proporţii foarte judicios dozate, care pot fi asimilate de organism. Aceştia ajută să se sintetizeze proteinele de către organism. Este foarte important de cunoscut de asemenea faptul că cerealele au în cantitate mică doi aminoacizi esenţiali şi anume: lizina şi metionina. Aceşti doi aminoacizi sunt indicaţi să se ia în complectare din alte alimente. Cel mai uşor este să se ia din lapte care le conţin în cantitate foarte mare. De aceia reţetele se fac în cazul în care se doreşte reechilibrarea organismului şi cu lapte sau în orice caz se adaugă lapte în alimentaţie ca să suplimenteze această lipsă.
Amoinoacizi graşi esenţiali: acid palmitic, acid stearic, acid palmitoleic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic.
Carbohidraţi: acid fitic, acid poliuronic, amidon, celuloză, fructoză, sucroză,
Purine: adenină, guanină.
Fosfolipide: fosfatidilcolina, fosfatildiletanolamina.
Steroli: beta-setesterol.
Minerale: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, fosfor, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon.
Proprietăţi medicinale: antimicrobian, antiinflamator, reglează digestia, emolient în special pentru stomac şi intestine, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant, tonic general.
Se indică la următoarele afecţiuni: demineralizare, afecţiuni endocrine (reglează glandele datorită conţinutului mare în minerale, aminoacizi şi vitamine), afecţiuni ale ovarelor, afecţiunile prostatei, a sânilor, etc, adenopatii, anemie, cancer, dermatoze diferite, diabet zaharat, epilepsie, obezitate, afecţiuni neuro-musculare, afecţiuni neurologice, afecţiuni ale sistemului neuro-vegetativ, afecţiuni cardiace, ateroscleroză (se ia şi usturoi zilnic), afecţiuni digestive, ale ficatului, colită, constipaţie cronică, dispepsie, dureri epigastrice, hemoroizi, meteorism, adenom de prostată, fibrom uterin, impotenţă sexuală, prostatită, sterilitate, afecţiuni renale, cistită, retenţie urinară, laringită, rahitism, depresie nervoasă, nevroze, psihastenie, sarcină, tumori cu diferite localizări, reumatism, afecţiuni degenerative, convalescenţă. Majoritatea afecţiunilor care sunt denumite cu hipo sau hiper adică mai mult sau mai puţin din anumite substanţe în organism pentru că tărâţele contribuie la reglarea întregului organism.
Administrare:
Tărâţele pentru administrare este bine să fie cât mai fin mărunţite, pentru a fi asimilate mai uşor de organism. Pentru aceasta se vor măcina din nou cu ajutorul râşniţei de cafea cât mai fin. Se pot lua aşa cum sunt în orice cantitate.
-Pulbere de tărâţe câte 1-2 linguri de tărâţe se poate adăuga la mâncare de 3-5 ori pe zi.
-Apă de tărâţe (mai puţin eficientă la obezitate dar utilă pentru anemii şi boli nervoase). Se pune 3-4 linguri de tărâţe în 1 litru de apă. Se lasă apoi de seara până dimineaţa. Se strecoară şi se va putea consuma această apă în locul oricărei alte ape fiind mult îmbogăţită cu vitaminele din complexul B. Ajută foarte bine mai ales pe cei care au probleme cu stresul sau au anumite dereglări la nivelul creierului. Este bună şi să fie consumată de către cei care doresc să-şi îmbunătăţească memoria sau au examene sau alte probleme când au nevoie de o suplimentare cu vitamine. Cei bătrâni cei care au avut sau au suferinţe grele cronice pot să folosească permanent această apă. În această apă pentru a fi mai gustoasă se poate pune suc de lămâie şi chiar miere. În cazurile acestea nu se mai poate lua de către cei care au diabet zaharat sau au alergie la acestea (miere, lămâie). Prin aceste adausuri nu numai că se asigură un gust mai plăcut ci se îmbunătăţeşte cu o serie de vitamine care sunt conţinute de lămâie şi miere. Mierea dacă se va folosi cât mai proaspătă extrasă din stup are mai multe proprietăţi medicinale. Cu cât distanţa dintre scoaterea din stup şi folosire este mai mare cu atât mai puţine efecte medicinale are această miere.
Se poate de asemenea folosi grâu încolţit în loc de pâine, mai ales la obezitate.
S-a demonstrat că tărâţele de grâu conţin substanţe care atacă alimentele ajunse în stomac, făcând astfel digestia rapidă şi uşoară. Luaţi tărâţe praf, în ciorbe, ceai sau ori ce alt lichid, principalul este să nu aibă temperaturi mai mari de 40 grade, ca să nu distrugă vitaminele şi enzimele pe care le conţin. Este bine ca orice om să consume cel puţin câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, nu numai dacă este cu greutatea mai mare, ci şi atunci când este perfect sănătos, tocmai pentru a vă păstra sănătatea. Tărâţele contribuind în toate cazurile la menţinerea unui echilibru corect al organismului.
-Tărâţe cu prafuri din plante medicinale- se pune la 1 litru de apă 4-8 linguriţe de praf de plante medicinale. De exemplu aveţi o dereglare glandulară- puneţi 4 linguriţe de praf de obligeană (Acorus calamus). Aveţi o afecţiune neurologică cu nervi şi agitaţie se poate pune 4 linguriţe de rădăcină de ciuboţica cucului (Primula officinalis). Anumite infecţii- 4-8 linguriţe de praf de cimbru (Saturneja hortensis) sau flori de gălbenele (Calendula officinalis). Afecţiuni cardiace sau venoase-4 linguriţe de vâsc (Vâscum album). Lipsa poftei de mâncare –3-4 linguriţe de praf de ţintaură (Centaurium umbellatum). Afecţiuni renale 4 linguriţe de Osul iepurelui (Ononis spinosa). Afecţiuni pancreatice 4 linguriţe de seminţe măcinate de schinduf (Trigonela foenum graecum). Afecţiuni ale ficatului 4-8 linguriţe de anghinare (Cynara scolymus). Anemie, slăbiciune 4-8 linguriţe de fructe măcinate de cătină (Tamarix ramosissima), sau coacăz negru (Ribes nigrum) sau măceşe (Rosa canina). Diabet sau afecţiuni digestive cu diaree 4-8 linguriţe de fructe de afine. Cancer- 4-8 linguriţe de fructe de coacăz negru (Ribes nigrum) şi 2 linguriţe de coajă de ulm (Ulmus campestre). Obezitate- 4-8 linguriţe de fructe de soc (Sambucus nigra), etc. Se poate face acest lucru cu foarte multe plante medicinale în funcţie de afecţiunea care o aveţi. Se lasă apoi timp de 8-12 ore, eventual de seara până dimineaţa şi apoi se strecoară prin tifon, se adaugă suc de lămâie, după gust (de la 1-2 lămâi) şi se consumă zilnic cel puţin 30 zile, apoi se face o pauză de 7 zile după care se poate relua acest tratament. Cei care nu au diabet zaharat, alergie la produs sau obezitate pot să adauge miere după gust obţinând în acest fel un suc foarte plăcut la gust şi sănătos care vă va ajuta să vă recăpătaţi sănătatea.
-Tărâţe cu ceaiuri medicinale- se va face un ceai în funcţie de afecţiunea care o aveţi conform indicaţiilor de pe toate pachetele de ceaiuri. Se face 1 litru de ceai şi după răcire (nu înainte) şi strecurare se va pune la 1 litru de ceai 5-8 linguri de tărâţe de grâu. Se lasă apoi de seara până dimineaţa când se poate strecura. Se adaugă suc de lămâie (de la 1-2 lămâi). Se poate pentru cei care nu au alergie, obezitate sau diabet zaharat pune miere după gust. Se poate în acest fel consuma zilnic 1 litru de ceai din acesta îmbogăţit cu apa de pe tărâţe, timp de 30 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi se reia.
-Tărâţe, apă şi tincturi. În cazul în care aveţi anumite afecţiuni la care se indică tratamente cu tincturi se poate foarte bine să fie amestecate cu apa de tărâţe. Aceasta se prepară ca mai sus şi apoi se adaugă la 1 litru de apă de tărâţe 4 linguriţe de tinctură. Se agită bine înainte de a se lua. Tinctura se va pune după strecurare. Se poate în acest fel ca tratamentul să fie mult mai eficient pentru că totodată se adaugă tratamentului şi substanţele care sunt conţinute în tărâţele de grâu.
-Tărâţe cu lapte- se pun 5 linguri de tărâţe de grâu la 1 litru de lapte proaspăt muls (nu pasteurizat) şi se lasă de seara până dimineaţa. Dimineaţa se strecoară şi se poate consuma în cursul zilei fiind util în special în bolile grave (cancer, etc). În cazul în care aveţi o slăbiciune exagerată după o boală gravă se poate adăuga şi 2-3 gălbenuşuri de ou bătute spumă, 1 linguriţă de drojdie de bere şi miere după gust în cazul în care nu sunteţi alergic sau nu aveţi obezitate sau diabet zaharat.
-Constipaţie- există foarte multe persoane care sufere de constipaţie cronică. Se pune la 1 litru de apă 5-8 linguri de tărâţe de grâu şi 6-8 prune uscate şi mărunţite fără sâmbure sau 4 linguriţe de stafide mărunţite. Se lasă de seara până dimineaţa când se strecoară prin tifon şi se consumă lichidul acesta în cursul zilei. Este un tratament foarte simplu pentru constipaţia cronică care a ajutat întotdeauna şi care se poate lua fără efecte secundare perioade lungi de timp. Cei care nu au alergie sau diabet şi obezitate pot adăuga şi 2-3 linguri de miere de albine.
- Diaree- 1 litru de apă, 5 linguri de tărâţe şi 4 linguri de afine fructe mărunţite (sau ceai de cerenţel- Geum urbanum, creţişoară- Alchemillla vulgaris, sau alte plante astringente, în locul apei). Se poate consuma zilnic. Un mic secret dacă se foloseşte 2 linguri de miere pe zi, este un foarte bun laxativ, dar mierea în cantitate mai mare este utilă contra diareei. Deci 3-4 linguri de miere pe zi este utilă contra diareei şi în plus mierea ajută la foarte multe alte afecţiuni, inclusiv în afecţiunile intestinale care au nevoie de antibiotice, distrugând o serie de germeni patogeni.
-Prostată- apă de tărâţe zilnic făcută cu ceai de seminţe de bostan (Curcubita pepo). Se iau seminţele 8 linguri şi se mărunţesc cu coajă cu tot (ne prăjite şi nesărate). Se pun la 1 litru de apă şi se fierb pentru 15 minute. Se lasă să se răcească. Se scurge apa de la suprafaţă şi se pune bine până a doua zi (conţine un ulei de bostan). Restul se va turna ne strecurată peste 5 linguri de tărâţe de grâu. Se lasă de seara până dimineaţa, apoi se strecoară. Se adaugă apa care conţine uleiul (dacă nu se separă înainte este posibil ca o parte din acest valoros ulei să fie absorbit de tărâţele de grâu. Se poate adăuga sucul de la 2 lămâi şi eventual miere dacă nu aveţi diabet, obezitate sau nu sunteţi alergici. Este un tratament simplu care se poate lua în complectarea altor tratamente mult mai costisitoare.
-Laringită, faringită- apă de tărâţe (ca mai sus) cu miere dacă nu există contra indicaţii sau eventual chiar cu ceai de nalbă (Althea officinalis). Rezolvă foarte rapid această afecţiune.
-Impotenţă sexuală, frigiditate- la apa de tărâţe preparată ca mai sus se adaugă suc de ţelină în cazul impotenţei (50 ml la litru), sau 50 ml suc de pătrunjel pentru frigiditate. Tot aşa se pot adăuga şi alte sucuri. Suc de ceapă sau usturoi 50 ml la probleme venoase, arteriale sau ale vaselor de sânge şi inimii, păstârnac 50 ml la diferite dereglări glandulare.
-Cistită- se face ceai cu 2 linguri cerenţel (Geum urbanum), 2 linguri de flori de gălbenele (Calendula officinalis), 2 linguri de brusture (Arctium lapa) se fierb la 1 litru de apă 5 minute, apoi se lasă să se răcească. Se pune apoi 5 linguri de tărâţe de grâu măcinate fin şi se lasă de seara până dimineaţa. Se strecoară şi se va consuma în cursul zilei.
-Cancer de colon- se pun 5 linguri de tărâţe de grâu la 1 litru de apă (sau ceai din plante antitumorale), se lasă pentru 8-12 ore (de seara până dimineaţa), când se strecoară şi se consumă îndulcit cu miere dacă nu aveţi contraindicaţii la miere. De asemenea se foloseşte acest lichid la clisme zilnic.
-Boli de piele cronice inclusiv cancer- se fac băi cu tărâţe 500 g de tărâţe se pun într-un săculeţ peste el se toarnă apă fierbinte apoi se complectează cu apă rece până se ajunge la temperatura dorită (preferabil temperatura corpului) şi se stă în cadă pentru 20-30 minute. Se face acest lucru zilnic. Intern se ia tărâţe de grâu cu plante medicinale în una din formele de mai sus. Are rol cicatrizant, emolient şi este indicat şi în psoriazis sau ihtioză.
-Clisme- 100g de tărâţe se lasă într-un litru de apă de seara până dimineaţa. Se strecoară şi apoi se încălzeşte la temperatura corpului şi se fac clisme emoliente utile în cancer de colon sau afecţiuni intestinale grave.
-Apă de tărâţe se încălzeşte la temperatura corpului şi se fac băi în mătreaţă sau alopecie.
-Dureri abdominale sau reumatice, dureri sciatice, etc- Se pune între-un săculeţ de pânză tărâţe, se încălzesc şi se aplică calde pe locul dureros. Este bun şi la dismenoree sau fibroame uterine. Se poate ca să se încălzească cu apă caldă sau chiar ceaiuri calde cu care se umezeşte săculeţul înainte de aplicare. Se ţine cât timp este cald. Se pune apoi din nou apă caldă (ceai) şi se aplică atât timp cât este nevoie.
Dacă aveţi anumite alimente care nu le suportaţi, presăraţi puţină tărâţe praf deasupra şi consumaţi-le fără nici o teamă şi veţi vedea că nu veţi mai avea probleme. În acest fel nu se mai produc balonări dureroase ca altă dată, întrucât enzimele din tărâţe şi-au făcut datoria, ajutând la o digestie mai uşoară.
Nu există absolut nici o contra indicaţie, nici măcar pentru copii şi nu creează obişnuinţă. Acestea vor regla digestia şi vă înlătură problemele gastro-intestinale.
Sunt doar câteva din modalităţile în care vă pot ajuta tărâţele de grâu, dar se pot folosi foarte bine şi alte tărâţe din cereale în funcţie de posibilităţile fiecăruia. Am ales acestea pentru că tărâţele de grâu sunt foarte uşor de procurat de către oricine indiferent de cât de puţin dispune de bani. Comparativ cu alte medicamente mult mai puţin eficiente tărâţele de grâu sunt incomparabil mai mici ca preţ şi efectele aşa cum am arătat doar în mare sunt enorme pentru organism.
Efectele adverse sau contra indicaţii încă nu se cunosc cu toate că se folosesc de sute de ani sub diferite forme de administrare. Mai nou am văzut la nişte preţuri foarte mari anumite preparate care sunt indicate la o serie de afecţiuni şi sunt introduse în capsule şi probabil pentru efortul care se face de a se introduce în capsule costă aşa de mult, dar nici măcar la acestea nu sunt indicate nici o contra indicaţie. Totuşi după mine este mult mai util să încercaţi unul din modalităţile descrise mai sus, atât pentru faptul că este mai ieftin cât şi pentru că este mult mai eficient în aceste moduri tratamentul decât luat în caşete.

4 comentarii:

 1. Buna. Am o problema. Alalta seara am pus apa cu tarate la inmuiat, 800 ml cu 3 linguri mari de tarate( pt balonari constipatie) . Dimineata am baut apa, si taratea am mancato impreuna cu o cana de ovaz inmuiat si cateva stafide. Am pus din nou tarate la inmuiat, tot 800 cu 3 linguri mari. Seara am baut continutul cu tot. Azi dimineata la 5 am avut niste dureri suportabile la inima, dupa care m.am dus la baie, am facut lipsa mare. In timp ce venem din nou in pat simteam cum nu mai pot respira bine , inima incepea sa bata puternic si rapid si imi era sete. Am baut apa multa, aprox 1 l in jumate de ora. Am luat un aspacardin si mi.am luat tensiunea: 117 cu 80 in repaus si puls 99 in repaus. Au inceput frisoanele mari dar fara febra. Imi aimteam inima foarte slabita de la tahicardie. Dupa ce m.am intins au incepus sa mai scada frisoanele dupa jumate de ora. Am mai luat un magneziu si un potasiu peste inca vreo ora. Nu am vreo boala de inima, tiroida imi oscileaza uneori spre hipo. Ce cred eu ca sa intamplat e ca sa produs un dezechilibru electrolitic. Intrebarea mea este pt cine poata sa imi raspunda: se poate din cauza ca am consumat multe tarate, avand in vedere si cana de ovaz, si faptul ca taratea are rolul de a absorbi nu doar grasimi si toxine, ci si minerale, vitamine etc; e posibil ca dezechilibrul a fost din cauza fibrelor din tarate si ovaz? Cine poate sa imi rapunda, astept. Multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. buna toate acestea simtome nu sint de la tarite pursisimplu esti intro faza de depresie tremurici,batai de inima ameteli,greata si mergi mult si des la bae in asa caz se i-a o pastila de diazepam in asa crize am fost si eu dar leam scos cu pastile de lenuxin

   Ștergere
  2. buna toate acestea simtome nu sint de la tarite pursisimplu esti intro faza de depresie tremurici,batai de inima ameteli,greata si mergi mult si des la bae in asa caz se i-a o pastila de diazepam in asa crize am fost si eu dar leam scos cu pastile de lenuxin

   Ștergere
 2. Am uitat sa mentionez ca aveam retentie de apa in momentul crizei, la maini binisor si la obraz. A urmat inca 2 ture lipsa mare , mare ca volum. Cand ma ridicam in picioare ameteam timp de 15 secunde.

  RăspundețiȘtergere

5 tipuri de tuse (1) Aghiasma (apa sfintita) (1) alcoolul (2) alimentatia (10) Alimentația la Sfinții Părinți (1) alimente de primavara (1) Anafura (paine sfintita) (1) antibiotic natural (1) antioxidanti (2) antiseptic (2) anxietatea şi depresia (6) apa (1) Arhim. Ioachim Parvulescu (1) arsuri stomacale (1) artrita (1) astenie (1) atibiotic natural (1) beneficii (19) boabe goji (1) boala invidiei (2) Boli pulmonare (3) cancer de colon (1) candela (1) canonul bolnavului (1) catina (1) Ceaiuri din plante medicinale (15) chimen negru (1) ciuboțica cucului (1) ciuperci medicinale (1) Comprese cu sare (1) computerul (1) condiment natural (1) condimente populare (1) constipatia (1) consumul de alcool (1) crampe stomacale (1) Crăciun (1) credinta (24) Credinta si medicina (25) Credinţa şi medicina (16) creier (2) crestin (3) cruci (1) Cuviosul Stareţ Antonie de la Optina (1) decoct din scoarta de mesteacan (1) dependenta de alcool (1) Despre alimentaţia corectă (27) Despre boală (50) despre boli (49) despre copii (3) despre credinta (28) despre fumatori (2) despre gravide (2) Despre îngrijirea trupului (14) Despre întărirea imunității (5) Despre tratamentul anghinei (2) despre tratamentul bolilor pulmonare (1) diabetic (4) digestie (1) durere (1) durere de dinti (1) efecte (1) eliminarea toxinelor (2) episoade tuse (1) eucalipt (1) ficat (1) Floarea Damaschin (3) Fruct (6) fumatori (1) fumatul (1) glicogenul (1) grasimi (1) hidrati de carboni (1) icoana (1) Icoane (1) igiena îmbrăcămintei (1) infuzie (6) infuzie din scoarta de copac (1) Ingrijirea dintilor (1) Ingrijirea memoriei (6) Intarirea imunitatii (2) Intarirea imunitatii organismului (8) împărtășania (1) înfrânarea (1) lamai (1) legume (3) leurda (1) Lista de E-uri (1) lucerna (1) lupta cu stresul (5) macerat din coaja de mesteacan (1) macrisul (1) Maica Domnului (4) masa de sarbatoare (1) matasea de porumb (2) medicament (2) medicament naturist (5) medicamente duhovnicesti (3) medicina isihasta (2) miere (1) minte (1) Nuca (1) nutritionisti (1) ochii (1) organismului (2) Oxigenul (1) Papadia (1) parintele Ghelasie Gheorghe (1) Parintele Iustin Popovici (1) parintele Porfirie (1) patison (1) părintele Ioanichie Bălan (1) Părintele Iustin Popovici (1) perele (1) Perioada Triodului (1) Plante Biblice (14) Plante medicinale (168) podbal (1) post (7) prevenirea cancerului (5) prevenirea imbatranirii creierului (1) Produse de post (9) proprietati (19) proteine (1) răguşeală şi tuse (1) recomandare (14) recomandari naturale (24) Recomandări pentru perioada caniculară (9) remedii anticancerigene (7) remedii naturale (17) Remediu impotriva difteriei si a tuturor tipurilor de anghine (1) Revigorare a organismului (20) Ridichea neagră (1) rinichi (1) Riscurile de cancer (7) rostopasca (1) Roua Sfântului Gheorghe (1) rugaciune (14) Rugăciuni ortodoxe de masă (1) Rugăciunile bolnavului (30) Salcie cu mâtișori (1) salvia (1) sanatate (67) sanatate copii (2) saruri minerale (1) sâmburii de caise (1) Scoarta de copac (1) scorțișoara (1) seminte de mac (1) Sf. Ioan Rusul (1) Sfantul Tihon din Zadonsk (1) Sfaturi duhovnicesti (49) Sfaturi naturiste (9) Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghi­na (1) Sfântul Ioan din Kronstadt (1) Sfântul Ioan Gură de Aur (1) Sfântul Nicolae Velimirovici (1) Sfântul Serafim de Sarov (1) Sfântul Vasile cel Mare (1) silvoterapia (1) sistem nervos (1) sistemul imunitar (1) somnul (1) Spanacul (1) spovedania (1) Stabilizarea nivelului glucozei din sânge (1) stari de slabiciune (1) stevia (1) stomac (1) Studiu alimentar (9) stup (1) Sucuri de plante (2) Sucuri din fructe (8) Sucuri din legume (9) Taina Sfântului Maslu - terapie pentru suflet (4) tipuri tuse (1) traista ciobanului (1) Tratament cancer de piele (6) Tratament cancer intestine (6) Tratament cancer oase (5) Tratament cancer pancreas (1) Tratament cancer pulmonar (2) Tratament cancer rinichi (3) Tratament cancerul ficatului (4) Tratament cancerul plămânului (3) Tratament cancerul sanilor (2) Tratament cancerul tiroidei (2) Tratament dureri ulceroase (2) Tratament faringită (1) Tratament gripa (4) Tratament insomnie (3) tratament pentru rinichi (1) tratament tuse (5) Tratament ulcerul gastric si duodenal (2) tratamentul bolilor de ficat (2) tratamentul astmei bronhiale (3) Tratarea colicilor renale si a nefritelor (1) Tratarea a orice tip de cancer (2) tratarea anemiei (4) tratarea asteniei de primavara (1) tratarea bolilor hepatice (1) tratarea bronşitei (2) tratarea cancerului (2) tratarea cancerului mamar (1) Tratarea cistitei (2) Tratarea diverselor boli cu ajutorul sarii (1) Tratarea durerilor de gât (4) tratarea gutei (1) tratarea hepatitei (1) Tratarea infectiilor rinichilor si cailor urinare (1) Tratarea pietrelor la fiere (1) tratarea pietrelor la rinichi (2) Tratarea racelii (9) tratarea reumatismului (1) tratarea tuberculozei (1) tratatmentul tusei (1) troițe (1) Tulburările nervoase (2) tuse (2) tuse convulsivă (1) tuse copii (1) tuse la copii (1) tuse seaca (1) tuse uscata (1) tusea (1) uleiul de mac (1) Uleiul sfințit (1) urzica (1) usturoi (1) vaccinuri antigripale (1) Vaccinuri naturale (1) vindecare (4) Vindecarea prin gandire (3) vitamine (16)