Visin
Factorul curativ: pedunculii (coditele), fruxtele si frunzele (mai rar).
Prezentare generala
Denumirea uzuala: Visin (lat.Cerasus vulgaris).
Scurta descriere:
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Coditele fructelor de visin contin saruri de potasiu, derivati flavonici si un tanin de natura catehica. Coditele, care au actiune diuretica, se folosesc sub forma de ceai, care se prepara astfel: un pumn de codite se fierb intr-un litru de apa timp de o jumatate de ora. Ceaiul se indulceste si se bea caldut in cursul unei zile. Datorita taninului, ceaiul de codite de visine are proprietati astringente, recomandandu-se in diaree. De asemenea, intra in compozitia ceaiului diuretic.
Recomandari:
Ceai din cozi de visin - impotriva afectiunilor renale, infectiilor renale si urinare, febrifug si antigutos. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
De asemenea, ranile sau intepaturi de insecte pot fi vindecate cu ajutorul unor comprese cu acest ceai.
Preparare
Ceai - se pune o mana de cosite la fiert in 250 ml de apa.
Sau: Se prepara un decoct din 1 lingurita la o cana cu apa.
Precautii, contraindicatii si alte comentarii
Nu exista.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu