Ridiche
Factorul curativ: bulbul.
Afectiuni pentru care se recomanda: reumatism; calculi renali; calculi biliari; bronsita cronica.
Prezentare generala
Denumirea uzuala: Ridiche (lat. Raphanus sativus).
Planta creste inalta intre 20-100 cm. Axa si radacina plantei s-au tuberizat, depozitand substante de rezerva. Frunzele inferioare sunt penat-sectate, cele superioare sunt intregi si lanceolate. Florile sunt in racem, cu petale albe sau violete. Fructul - silicva.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Sucul obtinut din ambele tipuri de ridichi are un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substante sulfuroase care se disperseaza in timpul prepararii. Efectele terapeutice compenseaza din plin acest neajuns. In primul rand, acest suc este curata vezica biliara si rinichii de calculi. Are si un efect puternic diuretic, motiv pentru care este folosit si ca detoxifiant in reumatism, in bolile produse de intoxicarea lenta a organismului, precum si pentru tratarea bolilor respiratorii cronice.
Recomandari:
- suc de ridiche impotriva diferitelor afectiuni:
Reumatism
- se dizolva un sfert de pahar de suc de ridiche in trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se beau pe stomacul gol, doua asemenea doze pe zi: una dimineata si una seara. Cura dureaza minimum doua saptamani si se face mai ales la schimbarea de anotimp.
Bronsita cronica
- intr-o jumatate de pahar de suc de ridiche, se pun 4 linguri de miere si se amesteca bine. Se bea cu inghitituri mici acest remediu dimineata.
Calculi biliari
- se amesteca patru linguri de suc de ridiche cu aceeasi cantitate de suc de patrunjel. Se bea aceasta combinatie inainte de fiecare masa cu un sfert de ora. Tratamentul dureaza trei saptamani si este deosebit de eficient in cazul microlitiazei.
Calculi renali
- se beau zilnic 50-100 ml (un sfert-o jumatate de pahar) de suc de ridiche.
Efecte mai puternice are urmatoarea combinatie:
- 400 ml morcov + 100 ml castraveti + 100 ml ridichi (negre sau rosii) - rezulta 600 ml, care se beau, in cateva reprize, dimineata, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza minimum 21 de zile si este eficient indiferent de natura calculilor.
Preparare
Suc
Se curata ridichea, se scobeste interiorul si se adauga miere curata de albine, se lasa la macerat si se bea sucul.
Sau se taie ridichea felii si se lasa sa se inmoaie (macerat), cu cateva linguri de miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu