Piersic
Factorul curativ: fructe
Afectiuni pentru care se recomanda: constipatie, litiaza renala, tulburari digestive.
Prezentare generala
Denumirea uzuala: Piersic (lat. Prunus persica).
Calitati curative si actiune farmaceutica:
- diuretic, energizant, stomahic.
Recomandari:
- vin impotriva constipatiei, litiazei renale, tulburarilor digestive.
Preparare
Vin
- 2,5 kg piersici, 4 l vin alb, 1,3 l coniac, 500 g zahar, 4 migdale amare, 7 g drojdie de bere uscata. Peste piersicile decojite si taiate in bucati, se pune zaharul si se lasa cateva ore. Se fierbe amestecul 15 minute. Se varsa intr-un bidon (dupa ce s-a racit) si se acopera cu vin alb si coniac. Se adauga drojdia si migdalele. Se lasa 30 de zile la rece, se filtreaza si se imbuteliaza.
Se administreaza cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.
Precautii, contraindicatii si alte comentarii
Nu exista.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu