Orz
Factorul curativ: germeni, tarate
Afectiuni pentru care se recomanda: hepatita; hipotensiune; diaree, dizenterie, febra tifoida; atonie gastrica, intestinala, probleme de digestie; tuberculoza, bronsita cronica.
Prezentare generala
Denumirea uzuala: Orz (lat. Hordeum vulgare).
Face parte din Familia Gramineae. Pe axa spicului, la fiecare calcai sunt cate trei spiculete uniforme.
Aceasta cereala cu boabele tari este printre primele plante cultivate pe Terra, cu 4000 de ani in urma ea fiind intalnita pe mari suprafete, din Egipt si pana in India. In China, este considerata una dintre cele cinci plante sfinte, fiind folosita atat ca aliment, cat si ca baza pentru o gama impresionanta de medicamente naturiste. In Europa, orzul e consumat in cantitati tot mai mari in ultimii ani ca suc si sub forma de fulgi, obtinuti prin presare la rece. Acesti fulgi sunt foarte usor digerabili si pastreaza practic nealterate proprietatile terapeutice ale boabelor de orz, proprietati care vom vedea ca nu sunt deloc de neglijat.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Efect drenor hepatic, ajuta la regenerarea celulelor.
Recomandari:
- fulgi de orz pentru consum impotriva anumitor afectiuni:
Hepatita de toate tipurile, sechelele posthepatice si hepatita cronica evolutiva - fulgii de orz au efect drenor hepatic si ajuta la regenerarea celulelor din ficat.
Hipotensiunea - consumul regulat de fulgi de orz mareste pe cale naturala tensiunea arteriala, fara a aparea riscul hipertensiunii, tensiunii arteriale oscilante sau al palpitatiilor.
Ischemiei cardiaca - de asemenea, orzul este cunoscut pentru efectele sale de prevenire a acestei boli
Diaree, dizenterie si febra tifoida (adjuvant) - se consuma fulgi de orz in amestec
Atonia gastrica si intestinala, probleme de digestie si apetit la persoanele sedentare - se consuma dimineata si seara cate o farfurie
Tuberculoza, bronsita cronica - Se consuma aceasta combinatie usoara, foarte hranitoare si cu efecte de stimulare a imunitatii, la micul dejun si cina.
Preparare
Pentru consum
Au un efect foarte bun mai ales preparati cu miere de albine si fructe; se mai pot prepara cu miere, lapte fierbinte; sau ca musli (combinati cu fructe). Reteta 1: impotriva diareei si febrei tifoide - se consuma fulgi de orz in amestec cu infuzii indulcite din plante, cum ar fi menta, busuiocul, ceaiul negru.
Reteta 2: pentru atonie gastrica si intestinala - fulgi de orz combinati cu fructe acrisoare, taiate marunt (mere, grapefruit, afine, catina, coacaze) si miere.
Reteta 3: pentru tuberculoza si bronsita bronica - fulgii de orz sunt amestecati cu lapte fierbinte, miere si un varf de cutit de pudra de ghimbir.
Precautii, contraindicatii si alte comentarii
Nu exista.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu