Cancerul
pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii,
atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor. Se estimează că peste 1.3 milioane
de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar.
Cercetătorii chinezi au descoperit
însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de
plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi
Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu
44% riscul cancerului pulmonar. Chiar şi în cazul persoanelor care fumează,
riscul este redus cu 30 de procente.
Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de
diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime.
În studiul recent, cercetătorii chinezi au comparat 1.424 de pacienţi cu cancer
de plămâni cu 4.500 de adulţi sănătoşi.
Timpul.md
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu