Folosite încă din antichitate ca
produs alimentar medicinal, seminţele de mac ascund o valoare energetică mare,
au un conţinut bogat de vitaminele B3, B9, fier, calciu, magneziu, potasiu,
zinc, dar şi tocoferol. Planta întreagă are utilizări terapeutice în medicina
umană tradiţională, dar cele mai utilizate sunt seminţele, ce ajută la
prevenirea multor boli.
Conţinutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc şi cupru fac ca seminţele de mac să înlăture insomniile, având un efect sedativ. În cazul persoanelor care au probleme cu somnul, este recomandat consumul unei linguriţe rase de seminţe de mac înainte de culcare. Atenţie, nu este recomandat să consumaţi mac înainte de a vă urca la volan, este ştiut deja că macul conţine şi opium.
Uleiul de mac, ajută la întărirea sistemului osos și a
sistemului imunitar.
Seminţele de mac sunt folosite şi în
tratarea sau remedierea afecţiunilor osoase şi chiar a osteoporozei. Uleiul de mac pare să fie un bun ajutor în
lupta cu cancerul, nu numai în cea de combatere a osteoporozei. Cu un
conţinut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic si 13% acid oleic şi fosfor,
uleiul de mac ajută la întărirea sistemului osos, dar şi la cea a sistemului
imunitar.
Previn cancerul la sân!
Seminţele sunt bogate în acid
linoleic (un complex important de acizi graşi omega 6), ce oferă protecţie
împotriva bolilor de inimă şi altor tulburări ale aparatului circulator. Uleiul
rezultat din seminţele de mac este de mare ajutor în tratarea cancerului mamar,
dar şi în prevenirea lui. Mai mult, acestea stabilizează nivelul zahărului în
sânge, reduc considerabil colesterolul, împiedică apariţia cancerului la colon
şi îmbunătăţesc sănătatea globală a intestinelor.
Siropul de mac, împotriva răcelii
Având în vedere că ne aflăm în
sezonul rece şi că răceala şi gripa ne pândesc la tot pasul, trebuie să ştim că
seminţele de mac ajută la tratarea afecţiunilor respiratorii ca bronşite,
astm, stări gripale sau tuse. Cu ajutorul siropului de mac putem trata
răceala, iar infuzia de seminţe de mac ajută la ameliorarea durerilor de
urechi sau dinţi.
Pentru o inimă sănătoasă
Seminţele de mac sunt bogate şi în
acid linoleic de care avem nevoie pentru a avea o inimă sănătoasă. Consumul
de seminţe de mac ne protejează bolile de inimă, ajută la reducerea nivelului
de cholesterol şi stabilizează nivelul de zahăr din sânge.
Combat constipaţia
Seminţele de mac pot fi considerate
şi o sursă bună de carbohidraţi, ajutând la energizarea organismului în urma
unor activităţi fizice îndelungate. Bogate în fibre, seminţele de mac sunt
recomandate persoanelor care au probleme digestive, îmbunătăţind digerarea
alimentelor şi ajutând la combaterea constipaţiei.
Ajută memoria
Pe lângă efectele şi beneficiile
prezentate mai sus, trebuie să ştiţi că macul şi, în special, seminţele de mac
sunt folosite pentru a îmbunătăţi capacitatea intelectuală, puterea de
concentrare şi ajută la înlăturarea stresului şi a anxietăţii. Conform unor
cercetători americani, copiii care consumă de mici seminţe de mac au o memorie
mult mai bună şi o mai bună putere de concentrare.
Spuneţi adio anxietăţii!
În prezent, seminţele de mac sunt
folosite ca un remediu blând, odihnitor pentru copii, dar şi pentru persoanele
în vârstă. Au rezultate spectaculoase în tratarea tulburărilor comportamentale.
În plus, faţă de efectele sale calmante, s-a dovedit că îmbunătăţesc
capacitatea de concentrare şi intelectuală. Contribuie totodată la
îmbunătăţirea memoriei la copii şi la tineri. În California, uleiul de mac este
utilizat în tratamentul stresului şi al stărilor de anxietate, precum şi la
ameliorarea durerilor de cap şi a insomniei.
Energizante naturale
Având un conţinut bogat în minerale,
iod, mangan, magneziu, zinc şi cupru, seminţele de mac acţionează ca o sursă de
energie naturală. De asemenea, oferă o serie de ingrediente ce includ lecitina,
acidul oxalic şi alcaloizii. Acestea ajută la sporirea enzimelor, acizilor
graşi conţinuţi deja de organismul uman, pentru a asigura o bună stare de
funcţionare a acestuia. Creşterea nivelului de energie la nivelul organelor ce
îndeplinesc funcţii de rutină se datorează hidraţilor de carbon conţinuţi de
seminţe. Sunt de ajutor persoanelor care au o digestie lentă, facilitând o mai
bună funcţionare a aparatului şi tranzitului digestiv.
Sursa:www.informatiadeseverin.ro
CUM SE FOLOSESC.SE INGHIT INTREGI,SE SFARAMA ,IN COMBINATIE CU SUCURI,CU APA,CUM???
RăspundețiȘtergere