vineri, 20 septembrie 2013

Ceaiuri de toamnă

Am intrat în toamnă și de acum încolo va trebui să te gândești cum să te încălzești și nu cum să te răcorești. Așa că cea mai ieftină și mai la îndemână soluție par a fi ceaiurile. Ceaiurile sunt o un remediu eficient împotriva răcelii și a  gripei, ne întăresc sistemul imunitar și ne oferă, în același timp, o mulțime de alte beneficii. Iată câteva dintre acestea:

Ceaiul de echinacee este bine-cunoscută pentru proprietățile sale de a stimula imunitatea. Este recomandată ca adjuvant în prevenția guturaiului și a gripei, în afecțiunile cronice ale aparatului respirator și ale căilor urinare. Poți face o cură de trei săptămâni cu un ceai (infuzie din una-două lingurițe la o cană cu apă) din această plantă, de trei ori pe zi.

Ceaiul de busuioc este recomandat mai ales în tulburările gastro-intestinale și cele ale căilor respiratorii. Este un stimulent al sistemului imunitar și este indicat în gripă, guturai, alte boli infecțioase, depresii, oboseală, insomnie, migrene. Busuiocul este o componenta importanta a siropurilor de tuse expectorante. Acesta ajuta la eliminarea mucusului in caz de bronsita si astm. Mai e de ajutor si in caz de febra si durere in gat.  Cand apar dureri de gat bea apa fiarta, in care s-a adaugat putin busuioc. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze și flori la o cană cu apă. Se bea după mesele principale. In caz de dureri in gat, ceaiul, indiferent din ce planta este preparat, nu se bea fierbinte deoarece irita gatul mai tare si intarzie vindecarea.
Ceai de măghiran e și el un bun antispastic stomacal și stimulent al digestiei. Te scapă de balonări. Alungă oboseala fizică și psihică, stările anxioase și tensiunile nervoase. Mai este indicat în migrene, dar și în bronșite sau infecții ale tractului urinar. Se prepară o infuzie din 1-2 lingurițe la o cană cu apă și se beau două-trei ceaiuri pe zi.

Ceai de lumânărica este recomandată în inflamații ale căilor respiratorii, ca tratament al tusei productive sau uscate și al altor simptome de guturai. Are și efect expectorant. Se beau două-trei căni pe zi (infuzie dintr-o lingură de flori la 250 ml de apă), îndulcite cu miere. Se mai poate face decoct dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute. Se mai lasă să stea 10 minute și apoi se strecoară. Acest mod de preparare asigură o mai bună extracție a substanțelor active.

Ceai  de isop este și el bun în tratarea bolilor respiratorii, mai ales în cazul bronșitelor cronice și al astmului. De asemenea, se recomandă și în afecțiunile aparatului digestiv ca tonic-amar. Stimulează digestia și ajută la eliminarea gazelor intestinale. Ceaiul de isop (infuzie dintr-una sau două lingurițe de plantă la o cană cu apă) se poate bea de două-trei ori pe zi. Este contraindicat în sarcină, hipertensiune arterială și epilepsie.
Ceai de catina. Campioana la continutul de vitamina C si la puterea sa anti-imbatranire, catina iti surade in aceasta perioada prin piete. De asemenea are din belsug si vitaminele A, complexul B si vitaminele E, P, K, F. Infuzia din fructe proaspete se prepara prin oparire, pentru a nu distruge vitaminele sau din fructe uscate. Se recomanda consumarea licorii cu tot cu fruct. Cand devine calduta poti adauga o lingurita de miere de albine. Catina ajuta si la eliminarea kilogramelor in plus, taie senzatia de foame, dar vitamineaza.
Ceai din frunze de nuc. Extrem de utile sunt frunzele folosite sub forma de infuzie. Utilizata intern, aceasta ajuta la combaterea diareei, inapetenta, in curatirea sangelui, diabet, contra icterului, hipertensiunii, hiperglicemiei, alergiilor, durerilor de umeri si a inflamatiilor. De asemenea e un bun dezinfectat urinar si antiseptic gastrointestinal, are actiune antisudorifica. Prepara o infuzie dintr-o lingurita cu frunze maruntite la 200 ml apa clocotita si bea doua cani pe zi.
Ceai de muşeţel. Această plantă are acţiune calmantă, antispasmodică, antiinflamatorie, antialergică şi emolientă. Iar datorită conţinutului în mucilagii (care calmează iritaţiile mucoasei gastrice) muşeţelul este recunoscut pentru eficacitatea sa în tulburările digestive (dureri abdominal (colici), indigestie, inflamaţii ale tubului digestiv, gastrite, spasme, etc), cât şi pentru durerile menstruale. Este indicat in crampe diaree, eruptii, dureri de stomac, secretii stomacale abundente, alte afectiuni ale organelor pelviene, insomnii, epididimita, febra, dureri de pe urma ranilor, dureri de dinti. Fă o infuzie dintr-o lingură de flori şi 150 ml de apă fierbinte timp de 10 minute. Din amestecul obţinut trebuie să bei 3 căni pe zi, înainte de masă. Se mai fierbe 1 l vin cu 1 pumn de musetel, se bea dimineata 1 pahar si unul seara, in caz de retentie urinara, maxim 8 zile.
Ceai de macese. Nu este un fruct la fel de exotic ca si goji sau noni, dar contribuie semnificativ la binele organismului. Si in plus costa de 10 ori mai putin. Macesele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele si de 200 de ori mai multa vitamina C decat merele, vitaminele A, B1, B2, B3, K, magneziu, calciu, fier, potasiu, taninuri, pectine si uleiuri volatile. Trateaza oboseala cronica, slabiciunea fizica, durerile de oase, scaderea apetitului alimentar si sangerarile gingivale. Este de ajutor si in intarirea sistemului imunitar. De preferat sunt infuziile din fructe oparite, pentru a nu distruge vitamina C prin fierbere, pentru intarirea sistemului de aparare, impotriva infectiilor, hipertensiunii, pentru ameliorarea afectiunilor cardiace si a varicelor .
Ceaiul de salvie. Folosit in tratarea simptomelor de raceala si gripa, dar si in cazul durerilor in piept, dureri care apar in urma tusei, ceaiul de salvie are un efect calmant si ajuta in acelasi timp si la eliminarea toxinelor din organism. Este recomandat sub forma de gargara in gingivite, paradontoze. Baut ca ceai, are efecte asupra paraliziilor, apoplexiei, in combaterea transpiratiei nocturne, spasmelor, in afectiunile maduvei spinarii, in dereglari glandulare, in tremurul membrelor, asupra ficatului bolnav, a balonarilor. Stimuleaza pofta de mancare, combate diareea si tulburarile intestinale. Se mai poate recomanda in amigdalite, boli de gat, abcese dentare, inflamatii ale laringelui si cavitatii bucale, ajuta dintii care se misca, gingiile care sangereaza.
Ceaiul de fructe este recomandat tot impotriva racelii si gripei. Prin continutul sau bogat de antioxidanti si vitamina C, ceaiul de fructe ajuta la scaderea febrei si calmeaza tusea, oferindu-ti o stare generala de bine.
Ceaiul de tei ajuta la inlaturarea febrei, calmeaza tusea si grabeste vindecarea simptomelor de raceala si gripa, mai ales daca il vei consuma cu o felie de lamaie si indulcit cu o lingurita de miere.
Ceaiul de soc este foarte bun in tratarea afectiunilor aparatului respirator. El amelioreaza simptomele bronsitelor si poate fi eficient si in casul tusei convulsive. De asemenea, ceaiul de soc inlesneste transpiratia, avand ca efect final scaderea febrei.
Ceaiul de marar este o planta aromatica extrem de benefica in tratarea asteniei de toamna. Reda energie intregului organism.
Durerea in gat poate fi inlaturata cu ajutorul ceaiului din fructe de fenicul. Acesta actioneaza eficient atunci cand este utilizat sub forma de gargara, vindecand amigdalita.
Ceaiul de sunatoare Este  recomandat in leziuni nervoase, boli nervoase, rani de pe urma unor lovituri si vatamari prin ridicat, in diaree, in nevralgia trigemenului, astenie insotita de insomnii, in tulburari de vorbire, somn agitat, accese de isterie, somnambulism, incontinenta urinara, depresii, dereglari ale ciclului menstrualceaiul de sunatoare. Ceaiul de sunatoare  este un bun aliat si atunci cand vine voba de depresie, anxietate sau dispozitie proasta si depresiile. Ca si Ceaiul de iasomie este recunoscut pentru beneficiile sale la nivelul sistemului digestiv si pentru stimularea functiilor ficatului. Iar ceaiul de rozmarin indeparteaza oboseala si durerile de cap. Se opareste 1 lingurita cu varf in 250 ml de apa clocotita, timp de 1-2 minute. Se consuma 2-3 cani pe zi..
Pe langa raceala si gripa sau depresie, toamna este momentul in care apar si neplacutele dureri articulare.
Cu toate acestea, exista cateva ceaiuri care ne pot fi de folos si in aceasta situatie - ceaiul de urzica, de exemplu, este eficient in afectiunile articulare si anemie; ceaiul de soc, de salcie ori cel de ienupar - au efecte antireumatice si pot ameliora durerile articulare rapid si eficient.
Ceai de brusture Se foloseste in caz de febra, insuficienta respiratorie, artrita, guta, epilepsie.  lingurita rasa de radacina de brusture se pune peste noapte la macerat in 1 litru de apa, se incalzeste dimineata si se strecoara. Se beau zilnic 2-3 cesti cu ceai.
Ceai de cosul popii (nalba) Se recomanda in inflamatiile mucoaselor gastro-intestinale, gastrite, inflamatiile mucoaselor vezicale, ale cavitatii bucale, in caz de secretie pulmonara abundenta, bronsite, tuse, raguseala puternica, amigdalita, laringita, gura uscata, emfizem pulmonar. foloseste numai ca extract rece. Se pune 1 lingurita cu varf de planta la 1 litru de apa, se lasa peste noapte la macerat, iar dimineata se incalzeste usor. Se beau 2-3 cesti de ceai pe zi.
Ceaiul de cimbru. Se foloseste in stimularea fluxului diuretic si ciclului lunar, accelereaza avorturile si nasterea normala, grabind iesirea fatului din trupul mamei. Este un bun leac impotriva leprei, a paraliziei, a bolilor de nervi. Baut dimineata in loc de cafea are un efect binefacator, o prospetime a spiritului, o senzatie placuta la stomac, lipsa tusei de dimineata, o stare generala buna. Se foloseste si in crampele abdominale, stomacale si menstruale, ca si in spasmele organelor pelviene (genitale). Asociat in parti egale cu patlagina ingusta, cimbrul si-a dovedit eficacitatea in combaterea afectiunilor cailor respiratorii, a secretiilor abundente bronsice, a astmului bronsic, in tusea convulsiva. 1 lingurita cu varf de planta oparita in 250 ml de apa, se lasa sa stea putin. Se beau 2-3 cesti pe zi, iar in crizele de epilepsie se beau 2 cesti pe zi, timp de 3 saptamani, cu intrerupere de 10 zile.
Ceai de ciubotica cucului. Este recomandat impotriva insomniei, in tulburarile nervoase, are efecte linistitoare asupra inimii si a nervilor, are efect depurativ, elimina substantele toxice, calmeaza migrena, cefaleea, elimina calculii vezicii urinare. Se prepara ca mai sus. Se beau 2-3 cesti pe zi.
Ceai de coada calului. Este recomandat in dureri reumatismale, artrite si nevralgii, hemoragii si varsaturi cu sange. in cazul racelilor vezicale, a durerilor spastice, ajuta in retentiile de apa in pericard, in pleura sau in tulburarile renale de dupa scarlatina si alte boli infectioase grele cu dereglari in eliminarea apei. Se mai foloseste in eruptii de piele insotite cu mancarimi. Coada calului amestecata cu sunatoare, oparita si consumata 1-2 cesti pe zi, in timp ce seara se consuma hrana solida, ajuta in incontinenta urinara. Se recomanda gargara de coada calului in amigdalite, inflamatii ale mucoasei bucale, stomatite ulceroase, sangerari ale gingiilor, gingivite, fistule si polipi in cerul gurii si gat, in tumori maligne, acestea din urma putand fi stopate. 1 lingurita cu varf de planta la 1 litru de apa clocotita, se opareste, se lasa sa stea putin sa se infuzeze, se strecoara si se beau cate 2-3 cesti pe zi, caldut, cu inghitituri mici.
Ceai de coada soricelului. Se recomanda in cazul ciclului neregulat, menopauzei, cancerului la organele pelviene, in cazul inflamarii ovarelor, in incontinenta urinara, leucoree. Se fac bai de sezut si se beau 1-2 cesti pe zi. in prolaps uterin se fac bai de sezut si se beau 4 cesti pe zi, impreuna cu cretisoara. Este recomandat si in congestii cerebrale insotite de dureri, impotriva ametelilor, a greturilor, a bolilor de ochi insotite de lacrimari, a durerilor acute de ochi, a hemoragiei nazale, in migrena cauzata de schimbarea vremii. Se prepara ca mai sus.
Ceai de cretisoara este indicat in febra pricinuita de rani purulente, leziuni, abcese neglijate, in urma extractiilor dentare, indeparteaza slabiciunile musculare (adinomiile, miopatiile) si articulare, ajuta in anemii, in leziunile postnatale, in relaxarea organelor pelviene la femeile care au avut nasteri grele sau predispozitia spre avort (pentru fixarea sarcinii) si fortifierea fibrelor uterine in toate bolile de femei. se face o infuzie din 1 lingurita cu varf de planta la 1 l apa clocotita. Se beau 2-3 cesti pe zi. In asociere cu traista ciobanului se foloseste in histeroptoza (prolaps uterin) si hernii inghinale. in aceste cazuri se beau 4 cesti pe zi. in obezitate se beau 2-3 cani de ceai.
Ceaiul de dragaica (sanzaiene). Se foloseste in bolile de ficat, rinichi, pancreas, splina, este indicat pentru cei care sufera de tulburari ale sistemului limfatic, in cloroza, hidropizie, junghiuri intercostale, epilepsie, isterie, boli ale nervilor, retentie urinara, nisip si piatra (calculi) la rinichi, vezica urinara, in bolile gusii, a glandei tiroide, cancerul limbii, ulceratii canceroase, boli de piele de natura canceroasa. Se beau pana la 4 cesti de ceai pe zi, iar in afectiunile de piele se foloseste si alifia. Se prepara ca mai sus.
Ceai de filimica (galbenele). Este recomandat pentru icterul infectios, are efect de curatire, stimuleaza circulatia sangelui, vindecarea ranilor, in boli gastro-intestinale, in crampe si ulcere stomacale, in inflamatii ale colonului, hematurie, viroze si infectii bacteriene. Se face infuzie din 1 lingurita de flori la 250 ml de apa clocotita timp de 2-3 minute, se strecoara, se beau 3 cani pe zi, cu inghitituri rare.
Ceai de macrisul iepurelui. Inlatura pirozisul (arsurile la stomac), tulburarile hepatice si digestive usoare. Se opareste 1 lingura de frunze proaspete cu 1 l apa clocotita Se beau 2 cani pe zi, incalzite, contra icterului, nefritei, eruptiilor cutanate, viermilor.
Ceai de matase de porumb. Se recomanda in bolile cailor urinare cu formatie litiazica (formare de calculi), in edeme, nefrite, catar vezical, artrite, reumatism, in incontinenta urinara, in colicile renale. Se opareste 1 lingurita cu varf in 250 ml de apa clocotita, se lasa putin in repaus, nu se indulceste. Se bea la fiecare 2-3 ore, cate 1 lingura plina de ceai.

Ceai de obligean. Este indicat in cazul slabirii generale a organismului, a organelor digestive, in balonari stomacale, intestinale, colici, dereglari glandulare, artrita, la curatirea mucozitatilor intestinelor si stomacului de secretiile abundente, in hipometabolism, hipotonie intestinala, cloroza si hidropizie. 1 lingurita rasa de radacina se lasa peste noapte la macerat in 250 ml de apa rece. Dimineata se incalzeste si se strecoara. Se bea cate o inghititura inainte si dupa fiecare masa.
Ceaiul de papadie.  Este recomandat ca depurativ, pentru stimularea digestiei, sudorific, diuretic, stimulent, face sangele mai subtire, ajuta bolile biliare si hepaticeSe bea cu inghitituri mici, cu 1 ora inainte si dupa micul dejun.
Ceaiul de patlagina ingusta.   Este recomandat impotriva maladiilor aparatului respirator, la secretii abundente, tuse, astm bronsic, tuberculoza pulmonara, curata stomacul de toxine, pentru bolnavii de ficat, rinichi, cei cu infatisare palida, care fac eruptii, eczeme, la copiii firavi, bolnaviciosi, care nu se dezvolta normal, desi sunt hraniti in conditii bune.se face infuzie din 1 lingurita de planta in 250 ml de apa clocotita timp de 3 minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi.
Ceai de pedichiuta.  Este indicat pentru reumatici si bolnavii de artrita, chiar daca prezinta modificari ale articulatiilor, in caz de constipatie cronica si hemoroizi. Este recomandat in toate bolile cailor urinare, a organelor genitale, la dureri si tumefieri ale testiculelor, in colicile renale, hepatite, tumori ale tesutului conjunctiv al ficatului, chiar daca sunt deja maligne. 1 lingurita rasa de pedicuta se opareste in 250 ml de apa clocotita timp de 2 minute. Se bea 1 ceasca pe zi, dimineata, pe stomacul gol, cu 1 ora inainte de micul dejun, inghititura cu inghititura. in cazul cirozei hepatice sau cancerului hepatic se beau zilnic 2 cesti.
Ceaiul  de podbal. Se recomanda in bronsite, laringite, faringite, astm bronsic, pleurezie, tuberculoza pulmonara, tuse, raguseala. se foloseste 1 lingurita de flori si frunze amestecate in parti egale la 1 litru de apa clocotita, care se opareste si se lasa la racit. Se beau mai multe cani pe zi indulcite cu miere de albine.
Ceai pentru tuse se amesteca podbal, lumanarica, cuscrisor (mierea ursului sau plamanarica), patlagina ingusta, in parti egale. Se iau 2 lingurite din amestecul de plante la 250 ml de apa clocotita si se oparesc. Se beau zilnic 3 cesti, calde, indulcite cu miere, inghititura cu inghititura.
Ceai de pufulita cu flori mici. Se recomanda pentru prostatita cronica, in hipertrofie a prostatei, in cancer vezical sau la prostata. se opareste 1 lingurita cu varf de planta in 250 ml de apa clocotita, se lasa sa stea putin. Se beau 2 cani pe zi, prima dimineata, pe stomacul gol, iar a doua seara, cu 1 ora inainte de cina.
Ceai de rostopasca. Are leac in bolile hepatice grave, curata sangele si ficatul, are influenta benefica asupra metabolismului, este folosit cu succes in afectiunile biliare, renale si hepatice. in combinatie cu urzica si mladite de soc, este indicat in leucemie. Se prepara ca mai sus.
Ceai de splinuta. Se recomanda in bolile si hemoragiile intestinale, in afectiuni renale, in racordarea la rinichiul artificial, in stari sufletesti dupa un soc de ordin depresiv, deceptii, stari sufletesti stresante. de regula se prepara impreuna cu dragaica, urzica moarta, in parti egale. Se ia 1 lingurita de plante la 250 ml de apa clocotita, se lasa sa stea putin, se beau 3-4 cesti pe zi.
Ceai de tataneasa. Este indicat in ulcerul gastric, combinat cu 50 gr galbenele, 50 gr troscot. Se foloseste in bronsite, afectiuni ale aparatului digestiv, hemoragii stomacale, pleurezii. se pun peste noapte, la rece, 2 lingurite de radacina taiata marunt, in 250 ml de apa rece. Dimineata se incalzeste usor si se strecoara. Se beau 3 cani pe zi, cu inghitituri mici.
Ceai de traista ciobanului.  Se recomanda in hemoragii nazale, stomacale, intestinale, metroragii, hipermenoree, in rani sangerande. in bolile de femei se beau cu 8-10 zile inainte de venirea ciclului cate 2 cesti. Acest ceai se foloseste si in reglarea ciclului in perioada pubertatii. Pe timpul menopauzei se beau cate 2 cesti timp de 30 de zile, cu pauza de 21 de zile, repetandu-se periodic. Se opareste 1 lingurita de planta in 250 ml de apa clocotita, timp de 2-3 minute. Se beau zilnic 2-3 cesti.
Ceai de turita mare. Se recomanda in inflamatiile gatului si ale gurii, cum ar fi laringita, stomatita ulceroasa, de asemenea in caz de anemie, rani, reumatism, lumbago, tulburari digestive, ciroza hepatica, in bolile splenice, emfizem pulmonar, cord marit, dilatarea stomacului si a intestinelor, in bolile renale si vezicale. Se prepara o infuzie din 1 lingurita de planta in 250 ml apa clocotita, timp de 2 minute. Se beau zilnic 2 cesti.
Ceai de urzica moarta galbena . Are efecte benefice in caz de tulburari si dureri menstruale, asupra glandelor pelviene, in retentia urinara, in boli ale cailor urinare si renale grave, in tulburari digestive, contra ulceratiilor si a varicelor. Se prepara ca mai sus si se beau 2 cesti pe zi.
Ceaiul de ventrilica. Indeparteaza secretiile stomacale abundente, tulburarile intestinale, combate nervozitatea care provine din suprasolicitarea intelectuala, indeparteaza senzatiile de ameteala, are efect asupra memoriei, asupra secretiilor si eczemelor cronice. Amestecat cu telina inlatura debilitatile nervoase si starile melancolice. Are rezultate bune si in cazul reumatismului, artritelor, icterului, nisipului in urina. se face o infuzie, se beau 2 cesti pe zi, neindulcite
Ceai de vasc. Se recomanda in epilepsie, impotriva spasmelor cronice, a acceselor de isterie, influenteaza pozitiv functionarea intregului sistem glandular, stimuland metabolismul, are actiune asupra pancreasului, diabetului, tulburarilor hormonale. in aceste cazuri se beau 2 cesti pe zi. impotriva arterosclerozei, apoplexiei are efect hemostatic. Tras rece pe nas opreste hemoragiile nazale. Consumat ca ceai, opreste hemoragiile pulmonare si intestinale din timpul tifosului si dizenteriei. Scade tensiunea arteriala la hipertensivi si creste tensiunea la hipotensivi. Are actiune in cazul congestiei cerebrale, a senzatiilor de ameteala, vajaitului in urechi, tulburarilor de vedere, cardiace si circulatorii. se pregateste doar ca extract rece, din 1 lingurita de planta in 250 ml apa rece, lasat la macerat peste noapte. Daca este necesara o cantitate mai mare, se poate pastra cald in termos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

5 tipuri de tuse (1) Aghiasma (apa sfintita) (1) alcoolul (2) alimentatia (10) Alimentația la Sfinții Părinți (1) alimente de primavara (1) Anafura (paine sfintita) (1) antibiotic natural (1) antioxidanti (2) antiseptic (2) anxietatea şi depresia (6) apa (1) Arhim. Ioachim Parvulescu (1) arsuri stomacale (1) artrita (1) astenie (1) atibiotic natural (1) beneficii (19) boabe goji (1) boala invidiei (2) Boli pulmonare (3) cancer de colon (1) candela (1) canonul bolnavului (1) catina (1) Ceaiuri din plante medicinale (15) chimen negru (1) ciuboțica cucului (1) ciuperci medicinale (1) Comprese cu sare (1) computerul (1) condiment natural (1) condimente populare (1) constipatia (1) consumul de alcool (1) crampe stomacale (1) Crăciun (1) credinta (24) Credinta si medicina (25) Credinţa şi medicina (16) creier (2) crestin (3) cruci (1) Cuviosul Stareţ Antonie de la Optina (1) decoct din scoarta de mesteacan (1) dependenta de alcool (1) Despre alimentaţia corectă (27) Despre boală (50) despre boli (49) despre copii (3) despre credinta (28) despre fumatori (2) despre gravide (2) Despre îngrijirea trupului (14) Despre întărirea imunității (5) Despre tratamentul anghinei (2) despre tratamentul bolilor pulmonare (1) diabetic (4) digestie (1) durere (1) durere de dinti (1) efecte (1) eliminarea toxinelor (2) episoade tuse (1) eucalipt (1) ficat (1) Floarea Damaschin (3) Fruct (6) fumatori (1) fumatul (1) glicogenul (1) grasimi (1) hidrati de carboni (1) icoana (1) Icoane (1) igiena îmbrăcămintei (1) infuzie (6) infuzie din scoarta de copac (1) Ingrijirea dintilor (1) Ingrijirea memoriei (6) Intarirea imunitatii (2) Intarirea imunitatii organismului (8) împărtășania (1) înfrânarea (1) lamai (1) legume (3) leurda (1) Lista de E-uri (1) lucerna (1) lupta cu stresul (5) macerat din coaja de mesteacan (1) macrisul (1) Maica Domnului (4) masa de sarbatoare (1) matasea de porumb (2) medicament (2) medicament naturist (5) medicamente duhovnicesti (3) medicina isihasta (2) miere (1) minte (1) Nuca (1) nutritionisti (1) ochii (1) organismului (2) Oxigenul (1) Papadia (1) parintele Ghelasie Gheorghe (1) Parintele Iustin Popovici (1) parintele Porfirie (1) patison (1) părintele Ioanichie Bălan (1) Părintele Iustin Popovici (1) perele (1) Perioada Triodului (1) Plante Biblice (14) Plante medicinale (168) podbal (1) post (7) prevenirea cancerului (5) prevenirea imbatranirii creierului (1) Produse de post (9) proprietati (19) proteine (1) răguşeală şi tuse (1) recomandare (14) recomandari naturale (24) Recomandări pentru perioada caniculară (9) remedii anticancerigene (7) remedii naturale (17) Remediu impotriva difteriei si a tuturor tipurilor de anghine (1) Revigorare a organismului (20) Ridichea neagră (1) rinichi (1) Riscurile de cancer (7) rostopasca (1) Roua Sfântului Gheorghe (1) rugaciune (14) Rugăciuni ortodoxe de masă (1) Rugăciunile bolnavului (30) Salcie cu mâtișori (1) salvia (1) sanatate (67) sanatate copii (2) saruri minerale (1) sâmburii de caise (1) Scoarta de copac (1) scorțișoara (1) seminte de mac (1) Sf. Ioan Rusul (1) Sfantul Tihon din Zadonsk (1) Sfaturi duhovnicesti (49) Sfaturi naturiste (9) Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghi­na (1) Sfântul Ioan din Kronstadt (1) Sfântul Ioan Gură de Aur (1) Sfântul Nicolae Velimirovici (1) Sfântul Serafim de Sarov (1) Sfântul Vasile cel Mare (1) silvoterapia (1) sistem nervos (1) sistemul imunitar (1) somnul (1) Spanacul (1) spovedania (1) Stabilizarea nivelului glucozei din sânge (1) stari de slabiciune (1) stevia (1) stomac (1) Studiu alimentar (9) stup (1) Sucuri de plante (2) Sucuri din fructe (8) Sucuri din legume (9) Taina Sfântului Maslu - terapie pentru suflet (4) tipuri tuse (1) traista ciobanului (1) Tratament cancer de piele (6) Tratament cancer intestine (6) Tratament cancer oase (5) Tratament cancer pancreas (1) Tratament cancer pulmonar (2) Tratament cancer rinichi (3) Tratament cancerul ficatului (4) Tratament cancerul plămânului (3) Tratament cancerul sanilor (2) Tratament cancerul tiroidei (2) Tratament dureri ulceroase (2) Tratament faringită (1) Tratament gripa (4) Tratament insomnie (3) tratament pentru rinichi (1) tratament tuse (5) Tratament ulcerul gastric si duodenal (2) tratamentul bolilor de ficat (2) tratamentul astmei bronhiale (3) Tratarea colicilor renale si a nefritelor (1) Tratarea a orice tip de cancer (2) tratarea anemiei (4) tratarea asteniei de primavara (1) tratarea bolilor hepatice (1) tratarea bronşitei (2) tratarea cancerului (2) tratarea cancerului mamar (1) Tratarea cistitei (2) Tratarea diverselor boli cu ajutorul sarii (1) Tratarea durerilor de gât (4) tratarea gutei (1) tratarea hepatitei (1) Tratarea infectiilor rinichilor si cailor urinare (1) Tratarea pietrelor la fiere (1) tratarea pietrelor la rinichi (2) Tratarea racelii (9) tratarea reumatismului (1) tratarea tuberculozei (1) tratatmentul tusei (1) troițe (1) Tulburările nervoase (2) tuse (2) tuse convulsivă (1) tuse copii (1) tuse la copii (1) tuse seaca (1) tuse uscata (1) tusea (1) uleiul de mac (1) Uleiul sfințit (1) urzica (1) usturoi (1) vaccinuri antigripale (1) Vaccinuri naturale (1) vindecare (4) Vindecarea prin gandire (3) vitamine (16)