joi, 22 august 2013

Vaccinuri antigripale naturale

O armata formata din miliarde de celule ne protejeaza zilnic de atacul microbilor. Cele cateva sute de celule canceroase care exista in fiecare clipa chiar si in cele mai sanatoase corpuri sunt, de asemenea, eliminate si tinute sub control de catre aparatul imunitar cu care natura ne-a inzestrat si fara de care n-am putea supravietui nici macar o zi.
Ce putem face pentru a ne spori imunitatea mai ales acum, in anotimpul cand racelile si gripa incep sa ameninte?
Nu trebuie sa ne indopam cu medicamente. Medicina naturala are numeroase mijloace pentru a revigora acest sistem imunitar si a pregati organismul sa infrunte bolile anotimpului rece. Cele mai renumite plante care ne apara organismul sunt echinacea, gingsengul, arnica si maghiranul.

Cura cu echinacea
Echinacea este o planta adusa din America de Nord unde era leacul de capatai al pieilor rosii. Curand, medicii au descoperit ca are proprietati uimitoare, sporind rezistenta organismului la infectii. Se pare ca cele mai spectaculoase rezultate le are in timpul sezonului rece, in prevenirea gripei, fiind denumita adesea „vaccinul antigripal natural“. Remediul cu echinacea actioneaza relativ rapid (in 3-4 zile apar efectele de marire a capacitatii de aparare a organismului in fata infectiilor), are o toxicitate scazuta (este indicat si copiilor mici), poate fi folosit pe termen lung, fara efecte adverse. Pe termen scurt, cel mai rapid si simplu mod de administrare este tinctura, pe care o gasim in prezent farmacii si magazine naturiste. Se ia o lingurita de tinctura de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Atunci cand raceala s-a instalat deja, se iau pana la 4 lingurite pe zi. Pentru o cura pe termen mai lung, efecte extraordinare are pulberea de echinacea. Se ia o jumatate de lingurita de pulbere, de trei ori pe zi, in cure de minimum doua saptamani.

Pentru bolnavi și sănătoși
În ce cazuri mai e buna echinacea: atunci cand simtim ca ne incearca raceala, cand avem infectii in gat, ale amigdalelor sau ale sinusurilor care nu mai cedeaza. Odata cu acestea, cedeaza si infectiile renale, unele boli de piele de origine infectioasa sau chiar tumori benigne. Echinacea este in primul rand e indicata persoanelor relativ sanatoase, care vor sa previna bolile respiratorii din timpul iernii, care sunt sensibile la frig, care fac guturai, se confrunta cu umflarea amigdalelor sau a ganglionilor la cea mai mica pala de curent. Tratamentul cu echinacea poate fi asociat cu medicatia chimica. In uz extern, sucul proaspat sau unguentele si cremele pe baza de echinacea se aplica pe rana pentru a impiedica inmultirea bacteriilor. Studii stiintifice au demonstrat ca vitamina C combinata cu echinacea reduce incidenta racelii cu 86%, echinacea simpla, cu 65%, iar atunci cand boala deja s-a instalat, echinaceea reduce dezvoltarea racelii cu 33%. Persoanele care sufera de leucemie e bine sa evite tratamentul cu echinacea deoarece aceasta planta determina cresterea numarului de celule albe din sange.

Arnica lupta cu infectiile
Cel mai redutabil concurent al echinaceei este arnica, deoarece, pe langa efectele imunostimulatoare, are si o actiune antibiotica foarte puternica, putand fi astfel folosita si in cazul infectiilor gata declansate. Mai mult, datorita efectelor sale antidepresive si tonice cerebrale, este un excelent remediu pentru perioada de toamna-iarna, cand tonusul psihic este in scadere si astfel capacitatea organismului de a se apara de boli scade. In doze mari, arnica este toxica. De aceea, este recomandata respectarea cantitatii optime. Intern, se foloseste tinctura, cate 50 de picaturi, diluate intr-o jumatate de pahar de apa, de trei-patru ori pe zi. Persoanele care au probleme de imunitate la nivelul gatului vor face gargara cu doua lingurite de tinctura de arnica, diluate intr-o jumatate de pahar cu apa. Cele mai spectaculoase efecte ale arnicai se obtin in marirea imunitatii persoanelor deja afectate de boli cum ar fi guturaiul, faringita, amigdalita, bronsita, sinuzita, eventual cronicizate. Tinctura de arnica completeaza foarte bine si tratamentul cu antibiotice de sunteza. Este indicata in bolile insotite de febra, in prevenirea si in tratarea infectiilor rinichilor si cailor urinare.

Prevenire si terapie cu gingseng
Ginsengul, originar din China, mareste capacitatea si viteza de adaptare a organismului la frig si stres, dar sporeste si imunitatea organismului, adaptandu-l usor la oscilatiile de temperatura. Este considerat un simbol al vietii, fiind denumit si „alimentul nemuririi“ sau „radacina vietii“. in China, aproape orice reteta prescrisa de medic contine ginseng. Cei care consuma regulat ginseng sunt mai putin supusi riscului de a se imbolnavi de cancer. Reduce concentratia de zahar in sange, are efecte antiinflamatoare, antioxidante. Persoanele cu varste peste 40 de ani au nevoie de ginseng. Dar si cei care sunt supusi permanent la stress. Sub actiunea ginsengului, infectiile dau inapoi de la sine, convalescenta este mai scurta, puterea de munca sporeste. La venirea anotimpului rece, o cura de 10-20 de zile cu aceasta planta tine la distanta gripa si guturaiul. Se administreaza circa 1 g de radacina pe zi, pentru un adult. Este indicata atat pentru persoanele sanatoase, cat si pentru bolnavi, mai ales cronici. Efectul benefic se resimte cam in a 10-a zi de tratament. Ginsengul se gaseste mai ales sub forma de capsule care contin pulbere de radacina, pura sau in amestec cu alte plante chinezesti.

Ceai de maghiran in faze incipiente
Maghiranul este o planta aromatica cu efecte imunostimulatoare extraordinar de rapide. Mareste temperatura organismului, producand un acces de febra (deloc dezagreabil), care permite sistemului imunitar sa actioneze extrem de eficient. Doua cani de ceai fierbinte de maghiran determina transpiratie intensa, incalzesc puternic corpul, fiind adesea un remediu salvator in fazele incipiente ale racelii. O lingurita de pulbere de maghiran se opareste cu o cana de apa fierbinte vreme de 15 minute, dupa care se filtreaza si se consuma cat mai cald. Se beau doua-patru cani de infuzie fierbinte intr-un interval de timp de doua ore, ceea ce va incalzi coprul si va relaxa muschii. Daca boala este in faza incipienta, va disparea. Maghiranul este indicat  persoanelor foarte sensibile la frig, care au probleme circulatorii sau care se confrunta cu oboseala si contracturi musculare. De asemenea, tratamentul cu maghiran are efecte antidepresive. Foarte potrivit este si persoanelor supraponderale sau care retin multa apa in corp. Dar nu este indicat celor cu hipertensiune, care au avut accidente vasculare sau care deja au febra de peste 38 de grade Celsius.

 Ierburile toamnei

Pentru prevenirea racelii si gripei, medicina naturala recomanda cure cu:
- Tinctura de propolis (concentratie 20-30%). in decursul unei zile se iau 20-30 de picaturi diluate in 100 ml apa, timp de una-doua saptamani.
- Polen, 2 lingurite de granule zilnic, timp de o luna.
- Usturoi. Se mananca 3-5 catei zilnic, timp de doua-trei sapamani, sau se beau cateva inghitituri de macerat de usturoi.
- Hrean. Se consuma ca salata sau ca macerat, timp de doua-trei saptamani sau mai mult.
- Lamai. Se consuma ca atare, suc sau macerat, pe timp nelimitat.
- Ridiche neagra (salata sau macerat), timp de doua-trei saptamani sau mai mult.
- Mere sub forma naturala, suc sau macerat, timp nelimitat.
- Iaurtul este un antibiotic natural. Trebuie consumat zilnic, eventual impreuna cu cereale.
- Germeni de grau. Se pot face cure de cate o luna, consumand cate 100 g de germeni de grau zilnic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

5 tipuri de tuse (1) Aghiasma (apa sfintita) (1) alcoolul (2) alimentatia (10) Alimentația la Sfinții Părinți (1) alimente de primavara (1) Anafura (paine sfintita) (1) antibiotic natural (1) antioxidanti (2) antiseptic (2) anxietatea şi depresia (6) apa (1) Arhim. Ioachim Parvulescu (1) arsuri stomacale (1) artrita (1) astenie (1) atibiotic natural (1) beneficii (19) boabe goji (1) boala invidiei (2) Boli pulmonare (3) cancer de colon (1) candela (1) canonul bolnavului (1) catina (1) Ceaiuri din plante medicinale (15) chimen negru (1) ciuboțica cucului (1) ciuperci medicinale (1) Comprese cu sare (1) computerul (1) condiment natural (1) condimente populare (1) constipatia (1) consumul de alcool (1) crampe stomacale (1) Crăciun (1) credinta (24) Credinta si medicina (25) Credinţa şi medicina (16) creier (2) crestin (3) cruci (1) Cuviosul Stareţ Antonie de la Optina (1) decoct din scoarta de mesteacan (1) dependenta de alcool (1) Despre alimentaţia corectă (27) Despre boală (50) despre boli (49) despre copii (3) despre credinta (28) despre fumatori (2) despre gravide (2) Despre îngrijirea trupului (14) Despre întărirea imunității (5) Despre tratamentul anghinei (2) despre tratamentul bolilor pulmonare (1) diabetic (4) digestie (1) durere (1) durere de dinti (1) efecte (1) eliminarea toxinelor (2) episoade tuse (1) eucalipt (1) ficat (1) Floarea Damaschin (3) Fruct (6) fumatori (1) fumatul (1) glicogenul (1) grasimi (1) hidrati de carboni (1) icoana (1) Icoane (1) igiena îmbrăcămintei (1) infuzie (6) infuzie din scoarta de copac (1) Ingrijirea dintilor (1) Ingrijirea memoriei (6) Intarirea imunitatii (2) Intarirea imunitatii organismului (8) împărtășania (1) înfrânarea (1) lamai (1) legume (3) leurda (1) Lista de E-uri (1) lucerna (1) lupta cu stresul (5) macerat din coaja de mesteacan (1) macrisul (1) Maica Domnului (4) masa de sarbatoare (1) matasea de porumb (2) medicament (2) medicament naturist (5) medicamente duhovnicesti (3) medicina isihasta (2) miere (1) minte (1) Nuca (1) nutritionisti (1) ochii (1) organismului (2) Oxigenul (1) Papadia (1) parintele Ghelasie Gheorghe (1) Parintele Iustin Popovici (1) parintele Porfirie (1) patison (1) părintele Ioanichie Bălan (1) Părintele Iustin Popovici (1) perele (1) Perioada Triodului (1) Plante Biblice (14) Plante medicinale (168) podbal (1) post (7) prevenirea cancerului (5) prevenirea imbatranirii creierului (1) Produse de post (9) proprietati (19) proteine (1) răguşeală şi tuse (1) recomandare (14) recomandari naturale (24) Recomandări pentru perioada caniculară (9) remedii anticancerigene (7) remedii naturale (17) Remediu impotriva difteriei si a tuturor tipurilor de anghine (1) Revigorare a organismului (20) Ridichea neagră (1) rinichi (1) Riscurile de cancer (7) rostopasca (1) Roua Sfântului Gheorghe (1) rugaciune (14) Rugăciuni ortodoxe de masă (1) Rugăciunile bolnavului (30) Salcie cu mâtișori (1) salvia (1) sanatate (67) sanatate copii (2) saruri minerale (1) sâmburii de caise (1) Scoarta de copac (1) scorțișoara (1) seminte de mac (1) Sf. Ioan Rusul (1) Sfantul Tihon din Zadonsk (1) Sfaturi duhovnicesti (49) Sfaturi naturiste (9) Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghi­na (1) Sfântul Ioan din Kronstadt (1) Sfântul Ioan Gură de Aur (1) Sfântul Nicolae Velimirovici (1) Sfântul Serafim de Sarov (1) Sfântul Vasile cel Mare (1) silvoterapia (1) sistem nervos (1) sistemul imunitar (1) somnul (1) Spanacul (1) spovedania (1) Stabilizarea nivelului glucozei din sânge (1) stari de slabiciune (1) stevia (1) stomac (1) Studiu alimentar (9) stup (1) Sucuri de plante (2) Sucuri din fructe (8) Sucuri din legume (9) Taina Sfântului Maslu - terapie pentru suflet (4) tipuri tuse (1) traista ciobanului (1) Tratament cancer de piele (6) Tratament cancer intestine (6) Tratament cancer oase (5) Tratament cancer pancreas (1) Tratament cancer pulmonar (2) Tratament cancer rinichi (3) Tratament cancerul ficatului (4) Tratament cancerul plămânului (3) Tratament cancerul sanilor (2) Tratament cancerul tiroidei (2) Tratament dureri ulceroase (2) Tratament faringită (1) Tratament gripa (4) Tratament insomnie (3) tratament pentru rinichi (1) tratament tuse (5) Tratament ulcerul gastric si duodenal (2) tratamentul bolilor de ficat (2) tratamentul astmei bronhiale (3) Tratarea colicilor renale si a nefritelor (1) Tratarea a orice tip de cancer (2) tratarea anemiei (4) tratarea asteniei de primavara (1) tratarea bolilor hepatice (1) tratarea bronşitei (2) tratarea cancerului (2) tratarea cancerului mamar (1) Tratarea cistitei (2) Tratarea diverselor boli cu ajutorul sarii (1) Tratarea durerilor de gât (4) tratarea gutei (1) tratarea hepatitei (1) Tratarea infectiilor rinichilor si cailor urinare (1) Tratarea pietrelor la fiere (1) tratarea pietrelor la rinichi (2) Tratarea racelii (9) tratarea reumatismului (1) tratarea tuberculozei (1) tratatmentul tusei (1) troițe (1) Tulburările nervoase (2) tuse (2) tuse convulsivă (1) tuse copii (1) tuse la copii (1) tuse seaca (1) tuse uscata (1) tusea (1) uleiul de mac (1) Uleiul sfințit (1) urzica (1) usturoi (1) vaccinuri antigripale (1) Vaccinuri naturale (1) vindecare (4) Vindecarea prin gandire (3) vitamine (16)