Sucurile din fructe proaspăt stoarse conțin vitamine
și minerale naturale, precum și enzime, ceea ce face ca ele să fie mult mai
eficiente decât suplimentele sub forma de tablete. Nutrienții astfel obținuți
sunt mai ușor de asimilat de către sânge, iar în aproximativ 10 minute sunt
absorbite deja la nivel celular. Sucurile obținute din fructe proaspete, pot fi
folosite în două feluri:
*Ca suplimentul în cadrul unei diete obișnuite (un
astfel de supliment zilnic presupune consumul a 3,4 pahare mari de suc de
fructe)
*Ca substitut pentru mâncare (se pare că unii oameni
de știință au ajuns la concluzia că terapia cu suc proaspăt obținut din fructe
ajută la rejuvenarea si întarirea organismului; o astfel de dieta exclusiv
bazata pe fructe stoarse reprezinta si o modalitate foarte buna de a detecta
eventualele alergii la diverse alimente; totodata, furnizeaza un minimum de
calorii; contine putine grăsimi și proteine)
Reguli de aur în prepararea sucurilor naturale:
2. Sucurile putin acide se pot combina cu sucuri
dulci sau acide, si atat.
3. Sucurile acide se vor combina cu sucuri mai putin
acide (din fructe sau din legume) si doar atat.
4. Sucurile din legume se vor combina cu cele acide
din fructe sau cu cele din legume cu frunze, si doar atat.
5. Sucurile din frunze de legume se pot combina doar
cu cele obtinute din radacini de legume (morvoc, pastarnac, albitura).
Sucuri naturale vs afecțiuni
A. Deficiența de fier
Sucul de sfecla, spanac, mar, morcov si lamaie poate
remedia lipsa acestui element din organism. Prin actiunea sa, preparatul creste
volumul sangelui din trup. Fructele si legumele mentionate mai sus pot fi
stoarse impreuna sau separat, in functie de preferintele si nevoile celui ce
urmeaza sa le consume sucul.
B. Artrita
Se recomanda sucul obtinut din lamaie verde,
portocala, usturoi si ridiche neagra. Acesta se pare ca are efect de ameliorare
a afectiunii daca este aplicat sub forma de compresa locala, pe zona dureroasa.
C. Diabet
Sucul din planta numita Karela este un remediu
foarte bun impotriva diabetului. Un pahar plin de suc din aceasta planta va
reduce cantitatea de zaharuri, va imbunatati digestia si va inlatura
constipatia. Tratamentul trebuie tinut sub observatie prin verificari dese ale
nivelului glicemiei din sange. Odata ce doza indicata a fost determinata cu
exactitate, cantitatea respectiva trebuie ajustata in functie de cerintele
individuale. Deasemenea, este important de stiut ca aceasta cantitate se poate
mari sau diminua, in functie de rezultatele asupra fiecarui individ in parte.
Pe langa sucul din Karela, se recomanda si un pahar cu suc din lamaie verde pe
zi.
D. Acnee
În general, persoanle tinere (indiferent de sex), se
confrunta cu aceasta problema a tenului.
Se recomanda administrarea de sucuri obtinute din lamaie verde,
castravete si papaya. Local, se poate aplica o pasta obtinuta din frunze de
Margosa. Daca problema eruptiei la nivelul pielii este cauzata doar de
impuritatile din sange, tratamentul local nu este intotdeauna suficient; de
aceea, aceasta planta numita Margosa se poate consuma si sub forma de suc.
E. Astm și obezitate
Astmaticilor li se recomanda consumul de suc obtinut
din piersica, lamaie, anans, caise, morcov, ridichie si telina. Pentru cei care
se confrunta cu problema obezitatii, indicat este sucul din lamaie, grapefruit,
portocala, cirese, ananas, papaya, rosii, varza, salata, spanac si morcov.
F. Detoxifiere
Graul incoltit s-a dovedit a fi cel mai eficient
element in acest scop; el actioneaza pe mai multe planuri: curata sistemul
limfatic, mareste volumul de sange, inlatura metalele toxice din celule,
hraneste ficatul si rinichii si ofera vitalitate. Sucul din grau incoltit este
un agent detoxifiant superior celui obtinut din morcov sau alte fructe si
legume. Acesta se consuma lent, inaintea meselor principale ale zilei si are
efect imediat asupra toxinelor si mucusului stomacal.
G. Crampe musculare
Acestea pot avea mai multe cauze: epuizarea fizica
excesiva, vascularizare necorespunzatoare, lipsa calciului, a sodiului sau a
potasiului, deshidratare sau contractii involuntare. Sucul din telina, morcov
si ridiche pot suplimenta cantitatea de calciu si magneziu. Patrunjelul este si
el foarte bun, deoarece furnizeaza potasiu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu