Alimentaţia greşită este
principala cauză a mortalităţii la nivel mondial. Ucide peste 14
milioane de persoane în fiecare an. Nici măcar alimentele sănătoase nu
sunt întotdeauna ceea ce par. Legumele sau fructele prezintă riscuri
serioase asupra sănătăţii dacă sunt tratate cu pesticide.
Specialiştii spun că mai ales merele,
piersicile, căpşunile şi strugurii pot reţine o cantitate foarte mare de
pesticide. Dintre legume, ţelina, ardeiul gras, cartofii, salata verde
şi spanacul prezintă acest risc. Substanţele chimice sunt periculoase şi
nu pot fi înlăturate prin spălarea sau gătirea fructelor şi legumelor.
Specialiştii ne recomandă ca, de câte ori putem, să cumpărăm legume şi
fructe produse de ţărani în gospodăriile lor.
“În loc să ne ducem la supermarket şi să ne luăm toate pesticidele,
ne putem duce la prima comună de lângă Bucureşti, la părinţi, prieteni,
şi acolo în armonie cu natura să luăm acele legume care nu sunt
tratate”, spune Marian Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Bio România.
O soluţie pentru evitarea fructelor şi legumelor nesănătoase este alegerea celor mai puţin arătoase.
“Atunci când cumpărăm, să nu ne orientăm către cele mai mari, cele
mai… să alegem produsele care chiar dacă sunt mai mici, sunt mai
gustoase, sigur s-au folosit mai puţine pesticide, îngrăşăminte”,
sfătuieşte şi Corina Zugravu, nutriţionist.
În plus, există legume şi fructe care nu sunt tratate cu pesticide. Printre ele, ceapa, varza, vinetele, pepenele şi ciupercile.
Sursa: realitatea.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu