1. Frunzele de măslin: sunt un
adevărat antibiotic natural, care inhibă creşterea bacteriilor, fungilor şi a
paraziţilor.
În plus, frunzele de măslin cresc
rezistenţa organismului prin stimularea celulelor imunitare. Se pot consuma fie
sub formă de ceai, prin infuzie, sau sub formă de capsule, ambele variante
găsindu-se în magazinele cu produse naturiste.
2. Cuişoarele
Banalele cuişoare existente în
casa fiecăruia sunt utilizate în special pentru conţinutul în ulei esenţial
care are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi imunostimulatoare, calmând
astfel durerile provocate de amigdalite. Poţi să mesteci câte un cuişor de
patru-șase ori pe zi sau să prepari o infuzie în care să pui cinci cuişoare, o
jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de flori de soc. Se consumă
două-trei căni pe zi.
3. Mugurii de plop
Sunt numiţi şi propolis vegetal,
deoarece s-a dovedit că există cinci substanţe identice care sunt prezente atât
în propolis, cât şi în mugurii de plop, dintre care trei au proprietăţi
antibiotice şi antifungice. Sunt utili mai ales în cazul faringitelor, laringitelor
sau bronşitelor şi se administrează sub formă de infuzie, tinctură sau capsule.
Mai poţi să amesteci în mod egal patru linguri cu tinctură cu patru linguri de
miere şi să iei câte o linguriţă din două în două ore.
4. Lichenul de piatră
Mai poartă şi denumirea de muşchi
de Islanda şi este cunoscut pentru rezistenţa extraordinară la condiţiile
climatice foarte aspre în care creşte. Prin studiile in vitro s-a demonstrat că
acidul usnic pe care îl conţine are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului,
iar datorită polizaharidelor pe care le conţine are în plus şi un efect
imunostimulator. Lichenul de piatră este un bun emolient al căilor respiratorii
şi se administrează sub formă de ceai de două-trei ori pe zi sau capsule.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu