miercuri, 12 martie 2014

Efectele uimitoare ale consumului de afine

Consumul unei căni de afine zilnic poate îmbunătăți radical starea de sănătate, spun experții. Acest obicei ne poate pune la dispoziție fibre extrem de benefice, ceea ce înseamnă în primul rând un sistem digestiv sănătos.
După cum menționează nutriționistul Dora Walsh în publicația Times of India, fructele de pădure conțin foarte multe substanțe benefice pentru oragnism, cum ar fi antocianine, proantocianine, resveratrol, flavonoizi, tanine.

Acestea inhibă mecanismele de producere a celulelor canceroase, datorită numeroaselor substanțe fitochimice, încetinind declinul cognitiv asociat apariției bolii Alzheimer și reducând riscul de accident vascular.

Afinele pot fi ușor încorporate în ceea ce mâncăm în fiecare săptămână. Reprezintă o sursă importantă de minerale: mangan, vitamina A, fier, calciu, vitamina K, vitamina E, zinc, fosfor și seleniu.

Utilizarea de afine scade nivelul colesterolului, normalizeaza funcționarea sistemului cardio-vascular, întărește vasele sangvine, îmbunătățește memoria, are un efect calmant și de întinerire.

Consumul acestor fructe bogate în antioxidanți reduce riscul de boli cardiovasculare, protejând pereții vasculari.

Afinele vindecă bolile rinichilor și diabetul zaharat

Cercetările mai vechi sau mai noi au concluzionat că persoanele care mănâncă fructe și legume închise la culoare, aproape negre, sunt ferite de grave probleme de sănătate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afecțiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer.

Asta, deoarece aceste fructe sunt foarte bogate în vitamina C și grupul de vitamine B cu efect antiinflamator, antiâmbătrânire, antidiabetic și care, împreună, acționează ca un adevărat scut împotriva cancerului.

Afinul, un arbust nu prea înalt care crește în zonele montane, înflorește în mai, iunie și fructele sale, afinele, niște bobițe bleumarin, brumate, suculente, dulci-acrișoare, se coc în iulie, august. Consumate cu regularitate, afinile cresc imunitatea organismului, au grijă de ficat și stomac, curătă sângele, vindecă bolile rinichilor, întrețin mintea sănătoasă.

Afinele sunt bogate în acizi organici, minerale precum fier, potasiu, mangan, cupru, sulf, fosfor, zinc și crom, vitamine, taninuri, alcool și ulei esențial. Frunzele de afin, culese primăvara, înainte de a ajunge la maturitate, au și ele o compoziție care ajută în tratarea a numeroase boli, cum ar fi diabetul zaharat.

Afinele pot fi consumate ca atare, congelate, găsindu-se sub această formă tot anul la supermarket, sub forma de suc proaspăt, pulbere preparată din afine uscate ori sub formă de decoct, din frunze ori fructe uscate.

Bolnavilor de diabet li se recomandă să consume afine pe tot parcursul anului și să bea decoct din frunze ori fructe uscate, care se găsesc de cumpărat la plafar. Afinele reduc cantitatea de zahăr din sânge și stimulează funcționarea pancreasului.

Stimulează regenerarea celulelor de la nivelul retinei

Consumul de afine proaspete tratează infecțiile urinare, afecțiunile hepatice, stimulează regenerarea celulelor de la nivelul retinei cu efect benefic asupra vederii noastre, reduce riscul de boli cardiovasculare, previn infarctul miocardic. Dacă mesteci fructe de afine, poftele dispar.

Studii recente spun că un consum frecvent de afine ajută la menținerea sănătății creierului, prevenind astfel boala Alzheimer și sporind performanțele intelectuale. Afinele îmbunătățesc semnificativ memoria, motiv pentru care elevii și studenii conștiincioși, cei care învață mult, dar și alte persoane care încă mai au de studiat, ar trebui să le consume zilnic.

Pulberea de afine se obține măcinând fructele uscate în râșnița electrică de cafea. Nu se râșnește mult odată, e suficientă o poție pentru 10 - 15 zile. Zilnic se iau câte patru lingurițe de pulbere, cu puțină apă, cu o jumătate de oră înainte de mese.

Mierea de afine este unică, atât în ceea ce privește gustul, cât și proprietățile terapeutice, de aceea este și foarte scumpă. Este parfumată și închisă la culoare.

Sursa: ziare.com

Un comentariu:

  1. Afinele sunt fructele ce contin cei mai multi antioxidanti. Acestia fac adevarate minuni, intarind si promovand sistemul imunitar si asigurand un rol anti bacterian. In plus, contribuie la cresterea nivelului hemoglobinei si al oxigenului in sange. Dar asta numai daca aveti norocul sa cumnparati si sa consumati afine proaspete sau congelate care n-au cunoscut gustul pesticidelor, ci doar al fertilizatorilor naturali. Plantatia de afine Liciniu, din Vistea de Sus, judetul Brasov, foloseste fertilizatori naturali si are 11 ha din suprafata certificate Bio. Ce inseamna asta? Inseamna ca afinele produse aici se vand si se consuma cu succes atat in Romania cat si in cateva tari europene importante, ca Portugalia, Olanda sau Marea Britanie. Ambalarea fructelor, depozitarea si procesarea lor se face in conditii europene si moderne, firma avand capacitatile si spatiul necesare in acest sens.

    Daca am reusit sa va fac pofta si eu pentru mai multe compozitii cu afine produse naturale, atunci nu ezitati sa va uitati peste pagina Liciniu – http://liciniu.com/.

    RăspundețiȘtergere

5 tipuri de tuse (1) Aghiasma (apa sfintita) (1) alcoolul (2) alimentatia (10) Alimentația la Sfinții Părinți (1) alimente de primavara (1) Anafura (paine sfintita) (1) antibiotic natural (1) antioxidanti (2) antiseptic (2) anxietatea şi depresia (6) apa (1) Arhim. Ioachim Parvulescu (1) arsuri stomacale (1) artrita (1) astenie (1) atibiotic natural (1) beneficii (19) boabe goji (1) boala invidiei (2) Boli pulmonare (3) cancer de colon (1) candela (1) canonul bolnavului (1) catina (1) Ceaiuri din plante medicinale (15) chimen negru (1) ciuboțica cucului (1) ciuperci medicinale (1) Comprese cu sare (1) computerul (1) condiment natural (1) condimente populare (1) constipatia (1) consumul de alcool (1) crampe stomacale (1) Crăciun (1) credinta (24) Credinta si medicina (25) Credinţa şi medicina (16) creier (2) crestin (3) cruci (1) Cuviosul Stareţ Antonie de la Optina (1) decoct din scoarta de mesteacan (1) dependenta de alcool (1) Despre alimentaţia corectă (27) Despre boală (50) despre boli (49) despre copii (3) despre credinta (28) despre fumatori (2) despre gravide (2) Despre îngrijirea trupului (14) Despre întărirea imunității (5) Despre tratamentul anghinei (2) despre tratamentul bolilor pulmonare (1) diabetic (4) digestie (1) durere (1) durere de dinti (1) efecte (1) eliminarea toxinelor (2) episoade tuse (1) eucalipt (1) ficat (1) Floarea Damaschin (3) Fruct (6) fumatori (1) fumatul (1) glicogenul (1) grasimi (1) hidrati de carboni (1) icoana (1) Icoane (1) igiena îmbrăcămintei (1) infuzie (6) infuzie din scoarta de copac (1) Ingrijirea dintilor (1) Ingrijirea memoriei (6) Intarirea imunitatii (2) Intarirea imunitatii organismului (8) împărtășania (1) înfrânarea (1) lamai (1) legume (3) leurda (1) Lista de E-uri (1) lucerna (1) lupta cu stresul (5) macerat din coaja de mesteacan (1) macrisul (1) Maica Domnului (4) masa de sarbatoare (1) matasea de porumb (2) medicament (2) medicament naturist (5) medicamente duhovnicesti (3) medicina isihasta (2) miere (1) minte (1) Nuca (1) nutritionisti (1) ochii (1) organismului (2) Oxigenul (1) Papadia (1) parintele Ghelasie Gheorghe (1) Parintele Iustin Popovici (1) parintele Porfirie (1) patison (1) părintele Ioanichie Bălan (1) Părintele Iustin Popovici (1) perele (1) Perioada Triodului (1) Plante Biblice (14) Plante medicinale (168) podbal (1) post (7) prevenirea cancerului (5) prevenirea imbatranirii creierului (1) Produse de post (9) proprietati (19) proteine (1) răguşeală şi tuse (1) recomandare (14) recomandari naturale (24) Recomandări pentru perioada caniculară (9) remedii anticancerigene (7) remedii naturale (17) Remediu impotriva difteriei si a tuturor tipurilor de anghine (1) Revigorare a organismului (20) Ridichea neagră (1) rinichi (1) Riscurile de cancer (7) rostopasca (1) Roua Sfântului Gheorghe (1) rugaciune (14) Rugăciuni ortodoxe de masă (1) Rugăciunile bolnavului (30) Salcie cu mâtișori (1) salvia (1) sanatate (67) sanatate copii (2) saruri minerale (1) sâmburii de caise (1) Scoarta de copac (1) scorțișoara (1) seminte de mac (1) Sf. Ioan Rusul (1) Sfantul Tihon din Zadonsk (1) Sfaturi duhovnicesti (49) Sfaturi naturiste (9) Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghi­na (1) Sfântul Ioan din Kronstadt (1) Sfântul Ioan Gură de Aur (1) Sfântul Nicolae Velimirovici (1) Sfântul Serafim de Sarov (1) Sfântul Vasile cel Mare (1) silvoterapia (1) sistem nervos (1) sistemul imunitar (1) somnul (1) Spanacul (1) spovedania (1) Stabilizarea nivelului glucozei din sânge (1) stari de slabiciune (1) stevia (1) stomac (1) Studiu alimentar (9) stup (1) Sucuri de plante (2) Sucuri din fructe (8) Sucuri din legume (9) Taina Sfântului Maslu - terapie pentru suflet (4) tipuri tuse (1) traista ciobanului (1) Tratament cancer de piele (6) Tratament cancer intestine (6) Tratament cancer oase (5) Tratament cancer pancreas (1) Tratament cancer pulmonar (2) Tratament cancer rinichi (3) Tratament cancerul ficatului (4) Tratament cancerul plămânului (3) Tratament cancerul sanilor (2) Tratament cancerul tiroidei (2) Tratament dureri ulceroase (2) Tratament faringită (1) Tratament gripa (4) Tratament insomnie (3) tratament pentru rinichi (1) tratament tuse (5) Tratament ulcerul gastric si duodenal (2) tratamentul bolilor de ficat (2) tratamentul astmei bronhiale (3) Tratarea colicilor renale si a nefritelor (1) Tratarea a orice tip de cancer (2) tratarea anemiei (4) tratarea asteniei de primavara (1) tratarea bolilor hepatice (1) tratarea bronşitei (2) tratarea cancerului (2) tratarea cancerului mamar (1) Tratarea cistitei (2) Tratarea diverselor boli cu ajutorul sarii (1) Tratarea durerilor de gât (4) tratarea gutei (1) tratarea hepatitei (1) Tratarea infectiilor rinichilor si cailor urinare (1) Tratarea pietrelor la fiere (1) tratarea pietrelor la rinichi (2) Tratarea racelii (9) tratarea reumatismului (1) tratarea tuberculozei (1) tratatmentul tusei (1) troițe (1) Tulburările nervoase (2) tuse (2) tuse convulsivă (1) tuse copii (1) tuse la copii (1) tuse seaca (1) tuse uscata (1) tusea (1) uleiul de mac (1) Uleiul sfințit (1) urzica (1) usturoi (1) vaccinuri antigripale (1) Vaccinuri naturale (1) vindecare (4) Vindecarea prin gandire (3) vitamine (16)