Cancerul şi-ar putea
găsi leacul în consumarea unor alimente care conţin amigdalină. Vitamina B17
nu doar că previne apariţia bolii, ci chiar ajută la tratarea pacienţilor
suferinzi. Cu toate acestea, industria farmaceutică, direct interesată să-şi
vândă produsele, continuă să nege calităţile vindecătoare ale amigdalinei.
Un documentar realizat
în urmă cu aproape 40 de ani prezintă o ipoteză uluitoare, potrivit căreia
cancerul ar putea fi tratat extrem de uşor, cu ajutorul vitaminei B17. Conform
dezvăluirilor prezentate în material, crunta boală, pe care nimeni şi nimic nu
reuşeşte să o combată de zeci de ani, nu ar reprezenta decât "o boală a
deficienţei", ce apare la persoanele al căror organism suferă de o lipsă a
amigdalinei (vitamina B17). Deşi o asemena descoperire ar duce la salvarea a
milioane de vieţi anual, realizatorii filmului susţin că asociaţiile medicale
şi companiile farmaceutice ţin secret acest lucru şi resping cu orice preţ
promovarea acestui leac, care le-ar atrage, practic, falimentul.
Pentru a dovedi această
ipoteză, documentarul realizat de către americanul G. Edward Griffin, în 1974,
prezintă mai multe cazuri de persoane bolnave de cancer care s-au vindecat după
ce au urmat un tratament cu amigdalină, precum şi mărturii ale unor medici care
au folosit această metodă pentru tratarea bolnavilor.
Companiile farmaceutice
au blocat "elixirul"
Instituţiile medicale
şi farmaceutice au numit filmul drept o fraudă şi o şarlatanie, dar, în ciuda
acestui fapt, medicii au continuat să utilizeze noul "elixir",
dovedind utilitatea medicamentului. S-a trecut imediat la intimidarea
curanţilor, s-au confiscat filme şi cărţi ce promovau noul leac şi chiar au
fost arestate persoanele care organizau manifestaţii publice pentru promovarea
miraculosului medicament. Acest tip de tratament a fost astfel abandonat de
către majoritatea medicilor. Cu toate acestea, deşi în multe locuri este
considerată o metodă neconvenţională, vindecarea cancerului cu vitamina B17
este posibilă în prezent în clinici din ţări precum Marea Britanie, Germania,
Mexic sau Elveţia.
Descoperire veche de
5000 de ani
Potrivit
documentarului, cancerul apare la persoanele cu deficit de amigdalină (vitamina
B17), fiind asemănător, din acest punct de vedere, bolilor precum scorbutul
(deficit de vitamia C), sau pellagra (deficit de vitamina B3). Vitamina B17
este o vitamină mai puţin cunoscută la ora actuală, însă ea a fost descoperită
cu mai bine de 5000 de ani în urmă, fiind folosită de către egipteni şi de către
locuitorii Chinei Antice, care au numit-o amigdalină deoarece era extrasă din
migdalele amare. Elixirurile făcute pe baza amigdalinei erau consumate în
special pentru menţinerea sănătăţii, fiind cunoscute efectele detoxifiante ale
acesteia. Amigdalina a fost folosită ulterior de greci şi romani în scopuri
terapeutice, iar în zilele noastre, unele triburi de indieni îşi prepară
diverse băuturi din sâmburi de fructe care conţin amigdalină. Ca structură
chimică, vitamina B17 este o combinaţie a două molecule de glucoză, una de
benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina e
cunoscută sub numele de nitrilozidă. Vitamina poate fi folosită şi în scop
terapeutic, nu doar profilactic.
Cum poate ajuta
vitamina B17
Potrivit medicilor,
carenţa de vitamină B17 poate cauza depresie şi insomnie, anorexie, oboseală şi
uscarea pielii. De asemenea, excesul de vitamina B17 poate duce la intoxicaţii.
Astfel, se recomandă folosirea acesteia în doze optime, de 50-100 de mg pe zi
în cazul copiilor, 50-200 mg pentru adulţi şi între 1 şi 2 grame zilnic în
cazul bolnavilor de cancer. În natură, vitamina B17 se găseşte în sâmburii de
caise, cireşe, migdale, piersici, prune, în seminţele merelor, perelor şi
gutuilor, în legume precum mazărea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac,
ceapă sau vinete. De asemenea, vitamina mai poate fi găsită în stare naturală
în cereale, în scoarţa de mălin sau în frunze de gutui, prun, cais, cireş,
vişin sau piersic. Sâmburii de caise conţin cea mai mare cantitate de
amigdalină. Doza recomandată este de doar 8-9 sâmburi pe zi, deoarece, în
cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Pe de altă parte,
consumul de antibiotice, alcoolul şi cafeaua, reduc foarte mult acţiunile
amigdalinei în organism.
Sursa: suntsanatos.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu