Foto: sanatate.bzi.ro
Pentru a obţine un ceai concentrat energizant din busuioc, se prepară fiertura dintr-un pumn de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml de apă rece, care se fierbe două minute, se infuzează încă 5 minute, se strecoară şi se bea două ceaiuri pe zi.
Fiertura energizantă se poate face şi din seminţe de busuios: o lingură la 500 ml apă rece, se fierbe cinci minute, se infuzează încă 10 minute, se strecoară şi se bea toată cantitatea în cursul zilei.
Infuzia din frunze şi flori de busuioc se recomandă în caz de crampe abdominale, infecţii urinare, dureri de cap, laringită, faringită, gripă, vomă şi răceală. Consumată zilnic, infuzia ajută la tratarea şi videcarea cefaleei, colicilor intestinali, ulcerului gastric şi colitelor de fermitate. Infuzia de busuioc este de folos şi pentru refacerea stomacului după o masă copioasă.
Infuzia poate fi preparată şi în felul următor: se toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită. Se acoperă vasul şi se lasă la măcerat timp de 15 minute după care se strecoară.
Ceaiul, astfel obţinut, se bea cald, neândulcit sau îndulcit cu un vârf de linguriţă de miere de albine. Pentru tratarea durerilor de gât, nu se consumă băuturi fierbinţi deoarece irită şi mai tare gâtul şi întârzie vindecarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu