Cantitatea mare de bucate gustoase, hrănitoare și „grele” – din carne,
afumături, maioneză și alte produse nu prea folositoare de pe masa noastră de
sărbătoare – pot deveni pentru organismul nostru o povară destul de grea.
Pentru a nu avea probleme de digestie după mesele copioase de Crăciun,
nutriţioniştii recomandă să fim mai selectivi la felurile de mîncare și
cantitatea produselor consumate.
Iar pentru a ne putea bucura de sărbătorile de
Crăciun, trebuie să urmăm cîteva sfaturi simple:
- în cazul în care nu sîntem în stare să ne abținem a gusta din toate
felurile de bucate aflate pe masa de sărbătoare, trebuie să consumăm nu mai
mult de 2 linguri din fiecare fel și să le savurăm doar pe cele care ne-au
plăcut în mod special.
- pentru a evita ghiftuirea, nutriţioniştii recomandă să nu bem în
timpul mîncării și, mai ales, să renunţăm la băuturile carbogazoase dulci. Să
facem pauze, în timpul cărora să bem doar apă plată. O variantă alternativă și
cea mai bună opțiune este să ieșim afară pentru a respira aer proaspăt.
- după ce ne-am săturat, să trecem la consumul de fructe, iar în afară
de ele să nu mai mîncăm deja nimic pînă la sfîrșitul sărbătorii. Trebuie să
mestecăm mult și foarte bine, în special, produsele din carne și afumăturile.
În plus, medicii recomandă ca înainte de a ne aşeza la masa de Crăciun,
să ne mai temperăm apetitul, de exemplu cu un terci de ovăz sau o supă. În
timpul vizionării televizorului nu apare senzația de sațietate, de aceea ar
trebui să avem grijă să nu ne îmbuibăm.
Sursa: noi.md
Pentru a nu avea probleme de digestie după mesele copioase de Crăciun, nutriţioniştii recomandă să fim mai selectivi la felurile de mîncare și cantitatea produselor consumate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu