Pagini

vineri, 8 noiembrie 2013

Beneficiile seminţelor de mac


Folosite încă din antichitate ca produs alimentar medicinal, seminţele de mac ascund o valoare energetică mare, au un conţinut bogat de vitaminele B3, B9, fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc, dar şi tocoferol. Planta întreagă are utilizări terapeutice în medicina umană tradiţională, dar cele mai utilizate sunt seminţele, ce ajută la prevenirea multor boli. 
Inlătură insomniile

Conţinutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc şi cupru fac ca se­min­ţele de mac să înlăture in­som­niile, având un efect sedativ. În cazul persoanelor care au pro­bleme cu somnul, este reco­man­dat consumul unei lin­gu­ri­ţe rase de seminţe de mac înainte de cul­care. Atenţie, nu este rec­omandat să consumaţi mac înainte de a vă urca la volan, este ştiut deja că macul conţine şi opium.

Uleiul de mac, ajută la întă­rirea sistemului osos și a sistemului imunitar.

Seminţele de mac sunt folosite şi în tratarea sau remedierea afecţiunilor osoase şi chiar a osteoporozei.  Uleiul de mac pare să fie un bun ajutor în lupta cu can­cerul, nu numai în cea de com­batere a osteoporozei. Cu un con­ţinut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic si 13% acid oleic şi fosfor, uleiul de mac ajută la întă­rirea sistemului osos, dar şi la cea a sistemului imunitar.

Previn cancerul la sân!

Seminţele sunt bogate în acid linoleic (un complex important de acizi graşi omega 6), ce oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi altor tulburări ale aparatului circulator. Uleiul rezultat din seminţele de mac este de mare ajutor în tratarea cancerului mamar, dar şi în prevenirea lui. Mai mult, acestea stabilizează nivelul zahărului în sânge, reduc considerabil colesterolul, împiedică apariţia cancerului la colon şi îmbunătăţesc sănătatea globală a intestinelor.

Siropul de mac, împotriva răcelii

Având în vedere că ne aflăm în sezonul rece şi că răceala şi gripa ne pândesc la tot pasul, trebuie să ştim că seminţele de mac ajută la tratarea afecţiunilor respira­torii ca bronşite, astm, stări gri­pale sau tuse. Cu ajutorul siro­pului de mac pu­tem trata răceala, iar infuzia de seminţe de mac aju­tă la ameliora­rea durerilor de ure­chi sau dinţi.

Pentru o inimă sănătoasă

Seminţele de mac sunt bogate şi în acid linoleic de care avem ne­voie pentru a avea o inimă să­nătoasă. Consumul de seminţe de mac ne protejează bolile de inimă, ajută la reducerea nivelului de cho­lesterol şi stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

Combat constipaţia

Seminţele de mac pot fi con­siderate şi o sursă bună de carbo­hidraţi, ajutând la energizarea orga­nismului în urma unor acti­vităţi fizice îndelungate. Bogate în fibre, seminţele de mac sunt reco­mandate persoanelor care au pro­bleme digestive, îmbunătăţind dige­rarea alimentelor şi ajutând la combaterea constipaţiei.

Ajută memoria

Pe lângă efectele şi beneficiile prezentate mai sus, trebuie să ştiţi că macul şi, în special, seminţele de mac sunt folosite pentru a îm­bu­nătăţi capacitatea intelectuală, puterea de concentrare şi ajută la în­lăturarea stresului şi a anxie­tăţii. Conform unor cercetători americani, copiii care consumă de mici seminţe de mac au o memorie mult mai bună şi o mai bună putere de concentrare.

Spuneţi adio anxietăţii!

În prezent, seminţele de mac sunt folosite ca un remediu blând, odihnitor pentru copii, dar şi pentru persoanele în vârstă. Au rezultate spectaculoase în tratarea tulburărilor comportamentale. În plus, faţă de efectele sale calmante, s-a dovedit că îmbunătăţesc capacitatea de concentrare şi intelectuală. Contribuie totodată la îmbunătăţirea memoriei la copii şi la tineri. În California, uleiul de mac este utilizat în tratamentul stresului şi al stărilor de anxietate, precum şi la ameliorarea durerilor de cap şi a insomniei.

Energizante naturale

Având un conţinut bogat în minerale, iod, mangan, magneziu, zinc şi cupru, seminţele de mac acţionează ca o sursă de energie naturală. De asemenea, oferă o serie de ingrediente ce includ lecitina, acidul oxalic şi alcaloizii. Acestea ajută la sporirea enzimelor, acizilor graşi conţinuţi deja de organismul uman, pentru a asigura o bună stare de funcţionare a acestuia. Creşterea nivelului de energie la nivelul organelor ce îndeplinesc funcţii de rutină se datorează hidraţilor de carbon conţinuţi de seminţe. Sunt de ajutor persoanelor care au o digestie lentă, facilitând o mai bună funcţionare a aparatului şi tranzitului digestiv.

Sursa:www.informatiadeseverin.ro



 


Un comentariu:

  1. CUM SE FOLOSESC.SE INGHIT INTREGI,SE SFARAMA ,IN COMBINATIE CU SUCURI,CU APA,CUM???

    RăspundețiȘtergere